“USKRSNI DORUČAK” Tradicionalan događaj održan u centru Orahovice: Dobar zalogaj, ugodno društvo i veseli dječji osmijeh

I ove godine Grad Orahovica i Turistička zajednica u suradnji s učiteljicama Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, organizirali su tradicionalni događaj “Uskrsni doručak” na središnjem gradskom trgu.

Uskrsni doručak započeo je blagoslovom jela župnika orahovačkog, velečasnog Željka Strnaka, a potom su svi građani počašćeni suhomesnatim delicijama i uskrsnim kolačima. Stol su postavile kuharice gradskog poduzeća Ružica grad i Udruga kuhara i slastičara grada Slatine.

-Unatoč nešto hladnijem vremenu, okupili smo se u središtu grada obilježiti ovaj naš tradicionalni “Uskrsni doručak” i zahvaljujem se svima koji su nam se pridružili, a posebno roditeljima koji su doveli djecu na razne dječje igre. Još jednom svim građanima grada Orahovice od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Uskrsni-dorucak-3

“Uskrsni doručak” završen je dvjema dječjim igrama koje su pripremile učiteljice osnovne škole predvođene učiteljicom Nives Katalinić. Prije početka igara predstavljena je izložba likovnih uradaka djece osnovne škole koja su sudjelovala na radionici u središnjem gradskom parku, a najbolju sliku po ocijeni povjerenstva, onu 10-godišnje Ene Brajnović, uramljenu su učiteljice i učenici upravo na “Uskrsnom doručku” poklonili gradonačelniku Saši Risteru.

-Priredili smo potragu za pisanicama, ciljano je bilo riječ o čokoladnim pisanicama, jer njih je najlakše i najslađe pojesti, a zatim je održana igra štafetne utrke s pravim kuhanim pisanicama na žlici. Sva djeca su zajedno bili pobjednici i svi su bili nagrađeni slatkišima. Hvala svoj djeci, našim malim volonterkama koje su odradile velik posao u svim uskrsnim sadržajima koje smo ove godine organizirali posebno na likovnoj radionici – rekla je Katalinić.

Bio je to događaj onako baš za opuštanje, uz dobar zalogaj, ugodno društvo i veseli dječji osmijeh.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content