1. ŽNL Kolo otvaraju Bratstvo i Crnac: Borba za opstanak u ligi postaje sve uzbudljivija, Podgorje u Mikleuš putuje bez Horvata i Grizelja

Ovog vikenda, s početkom u 17 sati igraju se utakmice 23. kola 1. županijske nogometne lige.

Podravac iz Sopja u prošlom kolu osigurao je naslov prvaka, ali ostaje zanimljiva borba za opstanak u ligi ili za što bolji poredak na kraju natjecanja. Momčadima, koje se bore za opstanak u ligi, veliku nepoznanicu čini to što se do kraja neće znati koliko će klubova ove sezone napustiti društvo županijskih prvoligaša, jer se ne zna da li će se neka od vodećih momčadi odlučiti za ulazak u 4. ligu Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Posljednja momčad će sigurno napustiti ligu, a u nesigurnoj zoni su ekipe koje natjecanje završe na 13. i 12. mjestu na tablici.

Kolo u subotu, 14. svibnja na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju otvaraju domaće Bratstvo i Crnac. Bratstvo ovo proljeće igra kvalitetno te se pozicioniralo u sredini tablice. Novom pobjedom samo bi učvrstilo to mjesto, dok je Crnac u grčevitoj borbi za opstanak u ligi i svaki novi uspjeh za trenera Darka Krsnika imao bi veliko značenje.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju, 15. svibnja. Nakon proslave naslova prvaka, Podravac iz Sopja bez opterećenja putuje u Voćin kod drugoplasiranog domaćina. Trener Voćina Ivica Ević sigurno će pokušati doći do pobjede. Gostujući strateg Mario Tolo neće moći računati na Josipa Zajčeka i Tomislava Androša zbog kazni, što bi trebala biti prednost za domaću momčad.

Mladost iz Miljevaca dočekuje Gradinu. Domaćin vjeruje u osvajanje tri boda, s kojima bi ‘pobjegao’ iz zone ispadanja iz lige. U sastavu Gradine, zbog kartona neće moći nastupiti Marko Čađavčan.

Mikleuš je na svom terenu veliki favorit u susretu s Podgorjem, međutim, nogometaši Podgorja su proljetos pokazali da su izuzetno opasni na gostujućim travnjacima. Ipak, veliki hendikep gostima je činjenica da će na travnjak istrčati bez svog najubojitijeg dvojca Matie Horvata i Marina Grizelja.

U Četekovcu se igra derbi susjeda na tablici. Domaći Dinamo, koji je četvrti na tablici, dočekuje petoplasiranu Borovu. Obje momčadi nemaju kažnjenih igrača, što je samo dodatna potvrda da nas očekuje zanimljiva utakmica do posljednje minute.

U Čačincima Mladost ugošćuje Rezovac. Domaći trener Dragan Zubak neće moći računati na mladog i talentiranog Tonyja Zniku, dok trener Rezovca Ivan Ćavar nema takvih problema, pa se nada pozitivnom rezultatu.

Slavonija je prije nešto više od dva mjeseca u kupu na svom terenu iznenadila Slogu iz Zdenaca. Sada za domaću momčad pobjeda ima puno veće značenje, jer bi napravila veliki korak u osiguranju opstanka u ligi.

1. ŽNL, 23. kolo – Subota, 14. svibnja u 17 sati

Bratstvo Gornje Bazje – Crnac

1. ŽNL, 23. kolo – Nedjelja, 15. svibnja u 17 sati

Mladost Čačinci – Rezovac
Dinamo Četekovac – Borova
Mladost Miljevci – Gradina
Slavonija (S) – Sloga (Z)
Voćin – Podravac Sopje
Mikleuš – Podgorje

1. ZNL

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content