1. ŽNL Nastavlja se grčevita borba za opstanak: Podgorje na teškom ispitu protiv Bratstva, Crnac domaćin Voćinu, Miljevčani putuju četvrtoplasiranoj Slogi

Danas (nedjelja) u 17.30 sati igraju se utakmice 24. kola 1. županijske nogometne lige.

Dvije pozicije su sigurne, nogometaši Podravca iz Sopja već su proslavili naslov prvaka, a Gradina je siguran ‘putnik’ u drugoligaško društvo. Sve ostalo je i dalje nesigurno, posebice borba za opstanak u ligi.

U Sopju domaći Podravac ugošćuje Slavoniju iz Sladojevaca. Momčad novog prvaka ići će na pobjedu, a gostima bi svaki pozitivan rezultat imao veliko značenje za poziciju u sigurnom dijelu tablice. Ipak, sve osim tri boda domaćina bilo bi veliko iznenađenje.

Crnac dočekuje drugoplasirani Voćin. Gosti će igrati bez opterećenja, dok domaća momčad mora doći do pobjede ako želi izbjeći povratak u drugu ligu. Utakmica bi mogla biti neizvjesna do posljednjeg trenutka.

Sloga u Zdencima dočekuje miljevačku Mladost. Domaći bi se pobjedom učvrstili u vrhu tablice, dok bi gosti pozitivnim rezultatom napravili veliki korak u borbi za opstanak u ligi. Domaća momčad je puno kvalitetnija i zato bi trebala biti bliža pobjedi.

Borova bez dvojice bitnih igrača, Matea Gegića i Karla Draganića, dočekuje Mladost iz Čačinaca, koja će igrati bez Krune Žagara. Gledajući proljetne rezultate, Borova bi, usprkos izostancima u sastavu, trebala slaviti u ovom susretu.

U Rezovcu će se igrati zanimljiva utakmica u kojoj će snage odmjeriti domaća momčad i trećeplasirani Mikleuš. U domaćim redovima neće biti Tonija Topića, koji je nosio igru svoje momčadi prije sedam dana. Unatoč tome, domaći pred brojnom publikom sigurno mogu iznenaditi favorizirane goste i doći do pobjede.

Dinamo iz Četekovca je veliki favorit na gostovanju u Gradini, jer ima puno kvalitetniji sastav, ali bi svako opuštanje gostiju domaći nogometaši mogli iskoristiti da ostvare prvi pozitivni rezultat ovog proljeća.

Podgorje već pet kola ne zna za pobjedu, a u goste im dolazi ovog proljeća odlično Bratstvo iz Gornjeg Bazja. U domaćoj momčadi neće moći zaigrati Marino Grizelj, dok bi gosti trebali biti kompletni. Podgorje bi pobjedom napravilo veliki korak u osiguranju opstanka, ali bi domći igrači trebali odigrati vrhunski kako bi ‘ulovili’ svoju prvu proljetnu pobjedu na domaćem travnjaku.

1. ŽNL, 24. kolo: Nedjelja, 22. svibnja u 17:30 h

Rezovac – Mikleuš

Podgorje – Bratstvo Gornje Bazje

Crnac – Voćin

Podravac Sopje – Slavonija Sladojevci

Sloga Zdenci – Mladost Miljevci

Gradina – Dinamo Četekovac

Borova – Mladost Čačinci

1. ZNL 1

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content