2. ŽNL ISTOK Marijan Velić odlučio derbi: DOŠK se učvrstio na vodećoj poziciji tri kola prije kraja, Krčevina došla do boda protiv Grabića, novi poraz bakićke Mladosti

Veliki derbi vodeće dvojke odigran je proteklog vikenda u 2. ŽNL Istok. Nogometaši DOŠK-a ugostili su Zrinski iz Nove Bukovice koji je gotovo cijelu sezonu proveo na prvom mjestu, no nešto lošiji rezultati posljednjih tjedana, zaključno s jučerašnjom (nedjelja) utakmicom, odvojili su ih od titule. U čvrstom, ali korektnom susretu koji je odigran pred 250 gledatelja igrač odluke bio je Marijan Velić koji je gostujućeg vratara nadmudrio u 21. minuti, a uz jedan zgoditak gledatelji su mogli vidjeti čak devet žutih i jedan crveni karton. Zbog dvije javne opomene igru je u 93. minuti morao napustiti Stipo Kolar. Vodeći DOŠK ovom se pobjedom učvrstio na vodećoj poziciji s pet bodova prednosti nad Zrinskim tri kola prije kraja.

Posljednjeplasirana bakićka Mladost tražila je ‘bodove spasa’ na svom terenu protiv Ćeralija, no u konačnici su poraženi s 3:2. Gosti su poveli 2:0 golovima Tomislava Tunića u 5. i 8. minuti, a do kraja poluvremena smanjio je Antonijo Horvat iz kaznenog udarca. Franjo Djordjević vratio je dva pogotka prednosti Ćeralijama na samom otvaranju drugog dijela, dok je konačan rezultat postavio Nikola Carević u 60. minuti.

Do novog boda došla je Krčevina koja je u Čađavačkom Lugu ugostila Grabić. Već nakon pet minuta igre Mario Kovać pogodio je gostujuću mrežu za 1:0, u 11. je izjednačio Alen Alilović, a za prednost domaće momčadi na poluvremenu pobrinuo se Marko Novaković. Izjednačenje je stiglo u 60. minuti preko Kristijana Benka, a u posljednjih 30 minuta rezultat se nije mijenjao.

Josipovački Dinamo ostvario je najuvjerljiviju pobjedu u 15. kolu pobjedom protiv Munje rezultatom 9:1. S dva gola Vedrana Gabuda te jednim pogotkom Darija Graceka i Dejana Mioljevića Dinamo je nakon prvih 45 minuta imao 4:0, Gabud je povisio na 5:0 u 48., novi pogodak u nastavku postigao je i Mioljević, dok je preostale pogotke domaće momčadi postigao Milenko Beneš. Jedini zgoditak za Munju postigao je Josip Vida u 78. minuti, a dodajmo kako je Munja susret završila s deset igrača budući da je zbog ozljede igru napustio Goran Bulić.

U jedinoj utakmici koja je odigrana u subotu Standard je upisao tri boda protiv Mladosti 1930.. Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, u 48. minuti domaćini su poveli autogolom Borisa Cvetičanina, a za 2:0 pobrinuo se Toni Hrgetić.

tt

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content