BICIKLIRAJ ZA PRIRODU Biciklisti vozeći “Amazon of Europe Bike Trail” stigli i u Virovitičko-podravsku županiju

Jučer (petak) je desetak biciklista na Amazon of Europe Bike Trail stiglo i u Virovitičko-podravsku županiju, a privučeni ljepotama i sadržajima Križnice, ondje su se zadržali cijelo poslijepodne. Jedan od biciklista bio je i Jure Čuček iz Slovenije, voditelj Amazon of Europe Booking centra. On je na put krenuo biciklom u ponedjeljak iz Murecka u Austriji, Križnica mu je bila ovotjedno odredište, dok su ostali sudionici vozili po dvije-tri dnevne dionice.

-Upravo što sada radimo je testiranje biciklističke staze Europske Amazone koja se na sjevernoj i južnoj ruti dijeli na 27 povezanih etapa. Mi koji smo sada ovdje odvozili smo oko 300 km južne staze, od početka u Austriji, kroz Sloveniju i Hrvatsku, sve do 9. etape i Križnice. Istovremeno se biciklira sjevernom rutom u Mađarskoj. Ideja je do kraja mjeseca proći cijeli Amazon of Europe Bike Trail, preko Baranje do Srbije, sve do Mohacsa, što je posljednja točka cijele rute. Cilj svega što radimo je povezati turiste s domaćim ugostiteljima i ponuđenim turističke atrakcijama u jednu nezaboravnu avanturu. Baziramo se na jedinstvenoj destinaciji te time želimo unaprijediti turistički značaj kontinentalnog dijela Hrvatske i ostale četiri zemlje. U ovom je trenu od iznimne važnosti da se što više lokalnih ljudi svojim uslugama uključi u priču Amazon of Europe i razumije da je stranim turistima bitan taj sportski aktivni odmor, da imaju želju otkrivati neke nove zemlje i destinacije, povezati se sa lokalnim stanovništvom kroz tradiciju, priče i hranu. Baziramo se na biciklističkoj stazi u prirodi, bicikliranju tik uz rijeke koje gosti iz srednjoeuropskih zemalja najčešće nemaju u ovom obliku kakve su one kod nas te da neposredno dožive taj ugođaj predivne prirode koja nas okružuje – rekao je Čuček.

MG 9396

Tako od ove godine radi Amazon of Europe Booking centar (https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/, https://www.bookyourtrail.com/trail/amazon-of-europe-bike-trail-southern-route ) koji organizira biciklističke ture duž 5-državnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Osim usluge planiranja i rezervacije putovanja, najma bicikala i opreme, daje potpunu logističku podršku gostu (prijevoz od aerodroma/stanice do prenoćišta, prijevoz prtljage od jednog smještaja do drugog te prijevoz s posljednje točke bicikliranja na početnu lokaciju), kao i raspoloživost za bilo kakve upite za vrijeme same vožnje 12/7.

amazon dron

Riječ je o 1250 kilometara biciklističke staze duž oba toka rijeka Mure, Drave i Dunav, u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji odnosno na području prvog svjetskog UNESCO 5-državnog rezervata biosfere gdje se može uživati u prekrasnom, prirodnom riječnom krajoliku, poplavnim šumama i iznimnim biserima kulturne baštine. Jedinstvene znamenitosti, raznolik sadržaj i istinsko gostoprimstvo se može iskusiti duž 27 etapa, zahvaljujući kojima su zasigurno stvorili dugotrajne uspomene. (www.icv.hr, ib, foto: M. Rođak)

MG 9418

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content