Čačinci ponovo postaju gradilište: Uz novu cestu iza autobusnog kolodvora gradit će se i pješačka staza, a radovi kreću uskoro

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za financiranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2022. godini na koji je Općina Čačinci prijavila uređenje pješačke staze uz buduću cestu koja će povezivati Ulicu kralja Tomislava i autobusni kolodvor i za taj projekt odobren je iznos sufinanciranja od 250.000,00 kuna.

Krajem prošle godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru za sufinanciranje ceste prema kojemu je tada odobreno prvih 250.000,00 kuna tako da će ukupna potpora Ministarstva iznositi 500.000,00 kuna, dok će ostatak Općina osigurati iz vlastitog proračuna.

Općina Čačinci proteklih je mjeseci provodila postupak javne nabave za izgradnju navedene ceste i pješačke staze te su se upravo danas stekli uvjeti za potpisivanje ugovora s izvođačem radova tvrtkom Gravia d.o.o iz Osijeka koja je odabrana kao najpovoljniji ponuditelj. Ugovor će biti potpisan sljedeći tjedan nakon čega se očekuje početak građevinskih radova.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content