Danas se obilježava Svjetski dan sporta s ciljem poticanja djece i odraslih na bavljenje sportom i rekreacijom

Svjetski dan sporta obilježava se posljednje srijede u mjesecu svibnju s ciljem poticanja djece i odraslih na bavljenje sportom i rekreacijom.

Dobrom voljom i pozitivom ljudi diljem svijeta uključuju se u različite aktivnosti kao što su vježbanje, sportovi ili pak zdravi način života i prakticiranje zdravih životnih navika. Organiziraju se i održavaju različita natjecanja i programi koji privlače pozornost mnogih pa čak i onih koji ne sudjeluju.

Na poseban način Dan sporta obilježava se u školama dodatnim tjelesnim aktivnostima, satima tjelesne i zdravstvene kulture ili se pak u vrtićima izdvaja vrijeme za kakve šetnje, igre i drugo primjereno njihovom uzrastu. Sport utječe na pravilan rast i razvoj djece, uči ih toleranciji i osnaživanju odnosa s drugima. Kroz sport se učimo biti odgovorni i poštovati jedni druge.

Obilježavanje ovog velikog sportskog dana prilika je za bavljenje sportom i sportsku rekreaciju kojom se kod građana diljem svijeta želi potaknuti pozitivni stav prema tjelesnom vježbanju, aktivnom i zdravom načinu života.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content