FOTO KUD ‘Seljačka Sloga’ Turanovac, u suradnji s Općinom Lukač, organizirala jubilarne 20. Susrete folklora

KUD “Seljačka Sloga” Turanovac, u suradnji s Općinom Lukač, nakon nekoliko godina pauze organizirao je svoju već tredicionalnu manifestaciju, 20. Susrete folklora ‘Turanovac 2022.’.  U 19 godina održavanja ovih folklornih susreta nastupile su folklorne skupine iz cijele Hrvatske, ali i nekih susjednih zemalja, a ove godine svoje znanje u izvođenju tradicionalnih plesova i pjesama iz svojih krajeva pokazali su uz domaćina KUD-a ‘Seljačka Sloga’ iz Turanovca i KUD ‘Seljačka Sloga’ Brezovica, KUD Dugo Selo ‘Lukačko’, KUD ‘Matija Antun Relković’ iz Davora, KUD ‘Tomislav Franjić’ Kalinovac, te Udruga Škrinja Bušetine.

– O nama se zna puno, ali rijetki znaju da ove godine obilježavamo dva jubileja. Prvi je 25 godina neprekidnog rada, a drugi su upravo današnji 20. Susreti folklora. Izdržali smo pandemiju, izdržali smo sve što je bilo pred nama, tako da se nadamo da ćemo za desetak godina proslaviti novi jubilej. S ponosom nosimo našu nošnju i pronosimo izvorne plesove koje ste mogli vidjeti, a s tim nastavljamo i u budućnosti- istaknuli su između ostalog domaćini, Kulturno umjetničko društvo Turanovac.

Susrete je službeno otvorio zamjenik načelnika Općine Lukač Josip Kučan, ujedno i predsjednik MO Turanovac.

– Drago nam je da nas je vrijeme poslužilo i da smo se okupili u ovolikom broju da obilježimo 20. Susrete folkrola, da njegujemo našu baštinu i sve ono što nam je ostalo u nasljeđe od starina- rekao je između ostalog Josip Kučan.

U nastavku su uslijedile brojne odlične izvedbe tradicionalnih plesova i pjesama iz raznih krajeva Hrvatske, originalnu narodnu nošnju i zanimljivu koreografiju, a sve zajedno bilo je uveličano velikim odazivom posjetitelja. Generalni pokrovitelj Susreta bila je Općina Lukač.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content