FOTO & VIDEO Rođendanski koncert Glazbene škole Jan Vlašimsky za pamćenje, Tango s najmlađima otpjevao Ivan Dečak

Publika je večeras (srijeda) imala prilike uživati u prekrasnoj glazbenoj poslastici gradu Virovitici, koju je za svoje sugrađane pripremila slavljenica, Glazbena škola Jan Vlašimsky, a koja obilježava 136. godišnjicu postojanja

Tradicionalan koncert i ove godine pokazao je svu raskoš talenata okupljenih u Tamburaški kvartet, Harmonikaški orkestar, Jazz ansambl, Tamburaški orkestar te Puhački orkestar. Svoj obol na poseban način uvijek daju najmlađi – oni okupljeni u zbor Slavuji, kao i Glazbena igraonica, bez kojih priča o ovoj školi ne bi bila potpuna. 

MG 0891

U pozdravnom govoru ravnatelj škole Damir Mihaljević zahvalio je svim nastavnicima, profesorima, mentorima, a ponajviše roditeljima, Gradu i Županiji te institucijama na potpori u radu. 

-Bez te potpore ne bi bilo ni ovakvih rezultata, pogotovo u ovim godinama pandemije koje su iza nas, a tijekom kojih smo ostali čvrsto stajati na nogama i njegovati glazbu. Svaki učenik i njegov rezultat najbolji je promotor ne samo naše škole, već i cijelog grada Virovitice. Koncerti poput ovog, kao i onaj koji nas čeka sutra, pokazuju što to djeca rade u ovoj Glazbenoj školi, što sve imamo. Ne samo instrumente, već i divne, krasne ljude koji upotpunjuju kulturu grada Virovitice – rekao je D. Mihaljević i pozvao publiku da i sutra dođe na Šetnicu i uživa u nastupima. 

MG 0896

Da je Glazbena škola Jan Vlašimsky kulturni biser koji je na ponos cijelom gradu, smatra i gradonačelnik Ivica Kirin. 

-Ponosan sam što sam gradonačelnik u gradu koji ima ovakvu školu, zahvaljujem svima  koji danas u njoj uče i rade, kao i onima koji su prije njih ostavili svoj trag u povijesti škole. Mogu samo čestitati svima, ponajviše roditeljima koji svoju djecu potiču da se bave glazbenom kulturom. To naš grad čini gradom, pravom kulturnom i urbanom sredinom – poručio je gradonačelnik I. Kirin. U koncertu je uživao sa svojim suradnicima. 

MG 0983

A prilike za uživanje je bilo – izvođači su publiku proveli kroz glazbeni vremeplov i svu rapsodiju instrumenata i zvuka, između ostalog i kroz varijacije na Handelov Sara bande na tamburici, Billie Jean M. Jacksona i hitova Boney M-a na harmonici, jazz Blue Bossa, tamburašku izvedbu El condor pasa te Cohenov Hallelujah i Schulteov Olympic dream u izvedbi puhačkog orkestra.  

Kako su Slavuji sa pjesmom “Ptice svijetom putuju” otvorili koncert, tako su posebnu završnicu priredili mališani okupljeni u Glazbenu igraonicu, koja je do posljednjeg mjesta  ispunila pozornicu.

MG 1278 1

Kao da “Tango” virovitičke Vatre, koji su pripremili za nastup nije sam bio dovoljan za iznenađenje, publiku su oduševili svojim posebnim gostom – frontmenom Ivanom Dečakom koji im se pridružio i tako zaista zagrijao atmosferu do kraja.

Tangom je završen prvi u nizu koncerata s kojima Glazbena škola ove godine časti Virovitičane i goste za svoj veliki 136. rođendan. Zavirite u našu galeriju i otkrijte djelić atmosfere koju je najbolje osjetiti – uživo. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)  

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content