Mihael Kovač iz SŠ Isidora Kršnjavoga Našice treći u automehatronici na WorldSkills Croatia 2022.

Mihael Kovač iz našičke Srednje škole Isidora Kršnjavoga osvojio je treće mjesto u području automehatronike na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022. Mentor mu je bio profesor Marko Babić.

Našičku Srednju školu u disciplini računovodstva predstavljao je Filip Dendis koji je zauzeo 9. mjesto, uz mentoricu prof. Vesnu Dudjak. 

– Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. U tu svrhu Agencija koristi i sredstva više od 40 milijuna kuna vrijednog ESF-ova projekta čiji je cilj povećati privlačnost i društveni ugled strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Svrha je ovog natjecanja promicanje strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole koje omogućuju stjecanje prvog željenog zanimanja, napredovanje u struci te postizanje izvrsnost i zapošljivosti na tržištu rada – rekao je prof. savjetnik Josip Kršan.

(www.icv.hr, ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr)

facebook 1652471540446 6930967991981400551
Foto: SŠ I.K. Našice

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content