Napreduju radovi na Aglomeraciji Pitomača: Trenutno se izvode kućni priključci odvodnje i vodoopskrbe te sanacija kolnih prilaza

Radovi u sklopu projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Pitomača“ odvijaju se prema planu i u punom su jeku, kažu iz pitomačke tvrtke Vodakom.

Od početka izvođenja radova, u Pitomači i Kladarama do sada je izvedeno 11.859 metara gravitacijskog i 5.347 metara tlačnog cjevovoda. Trenutno se izvode i kućni priključci odvodnje i vodoopskrbe te sanacija kolnih prilaza.

U Dravskoj ulici u Pitomači izvedeno je 4.192 metara gravitacijskog cjevovoda i 1.425 metara tlačnog cjevovoda. Dok je u Dinjevcu i Grabrovnici do sada izvedeno 3.518 metara tlačnog i 7.495 metara gravitacijskog cjevovoda te sada slijede radovi ispiranja i CCTV snimaka cjelokupnog izvedenog cjevovoda.

U Pitomači i Kladarama, kao komponenta A., gradilište je u potpunosti formirano i izvedeni su radovi na polaganju kanalizacijskog kolektora. Također se izvode radovi na trasama na polaganju gravitacijskog cjevovoda DN 315 s pripadajućim revizijskim oknima na kolektorima, a ukupno je izvedeno 2.115,40 metara. Dok je tlačnog cjevovoda ukupno izvedeno 1.386 metara.

Na trasi D2 izvode se obnove kolnih ulaza te je izvedena crpna stanica CS-Pitomača 4. Isporučeni je modul za crpne stanice: CS Greda-1, CS Greda-2, CS Greda-4, CS Pitomača-1, CS Pitomača-4, CS Dravska-2, CS-Kladare- 1, CS-Kladare-2, CS-Kladare-3 i CS-Kladare-4. Izvedene su AB ploče crpnih stanica CS Istok 6 i Istok 3 sa pripadajućim poklopcima i inoks odzrakama. Također, isporučeno je kućište crpne stanice CS -Greda 2, a izvode se pripreme za kućne vodovodne i kanalizacijske priključke.

U Otrovancu na komponenti C. izveden je snimak izvedenog stanja te radovi na obnovama kolnih ulaza i manji radovi CS-u. U Starom Gradcu, kao komponenta D., gradilište je u potpunosti formirano i izvode se radovi na obnovi kolnih ulaza, ugradnja garnitura za ispiranje, dio trasa kolektora je snimljen CCTV, ispiranje gravitacijskog kolektora i postavljen je koncentrator za daljinska očitanja.

Nositelj projekta je tvrtka Virkom d.o.o. u partnerstvu s općinom Pitomača te tvrtkom Vodakom d.o.o. Projektom će se izgraditi 49.285 metara gravitacijske i 15.741 metara tlačne kanalizacije, 29 crpnih stanica kojima će se povećati stupanj priključenosti na odvodnju. Planira se i povećanje priključenosti na postojeći javni sustav vodoopskrbe kroz izvedbu dodatnih 1.650 priprema kućnih priključaka vodoopskrbe.

(www.icv.hr, ib, foto: Vodakom)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content