Općina Vladislavci proslavila 25. rođendan: Napredak u razvoju cijele zajednice potpomognut s preko dva milijuna županijskih sredstava

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Vladislavci, a proslavi je uz načelnika Općine Marjana Tomasa te saborskog zastupnika Gorana Ivanovića, nazočio i zamjenik župana Mato Lukić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH. Tom je prilikom čestitao svim mještanima njihov Dan i 25. rođendan općine, istaknuvši kako je primjetan veliki napredak i iskorak u razvoju cijele zajednice.

– Dokazuje to i niz projekata koje su načelnik i njegov tim realizirali u posljednjih nekoliko godina, a u čemu je Osječko-baranjska županija sudjelovala s izdvojenih nešto više od dva milijuna kuna. Posebnu pozornost posvetili smo investicijama s područja primarne zdravstvene zaštite, obrazovanja i komunalne infrastrukture, a sve kako bismo postigli zajednički cilj ravnomjernog razvoja cijele županije– kazao je Lukić.

Iako je riječ o manjoj općini na području Osječko-baranjske županije, projekti koji se ondje provode, uz značajan doprinos europskih sredstava, snažno pridonose napretku čitave sredine. Valja istaknuti da su ulaganja Osječko-baranjske županije u razdoblju od 2017. do 2021. godine prema Općini Vladislavci iznosila 2.127.359,00 kuna, utrošenih u izgradnju i opremanje dječjih igrališta, izgradnju kuće oproštaja u Dopsinu te kroz projekt “Školski obrok za sve”, kojim se osigurava besplatan školski obrok za sve osnovnoškolce, a u kojem Općina sudjeluje s 10 posto izdvojenih sredstava te Županija s 90 posto.

Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas osvrnuo se i na buduće projekte.

– Želja nam je izgraditi sustav odvodnje i kanalizacije te dječji vrtić koji je nužan za razvoj demografije. Ono na što uvijek stavljamo naglasak su ljudi, dakle potpore mladima, djeci i starijim sugrađanima kako bismo očuvali ovaj naš kraj– zaključio je Tomas.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content