Ovog vikenda 26. Nagradom Virovitice počinje nova karting sezona u Hrvatskoj

Već niz godina Virovitica je ključna točka na karti karting sporta u Hrvatskoj. U nedjelju, 29. svibnja 26. Nagradom Virovitice počinje nova karting sezona.

Nakon virovitičke utrke u planu su utrke 12. lipnja u Ptuju, 7. kolovoza u Novom Marofu, 28. kolovoza u Rijeci, 2. listopada u Virovitici i 15. listopada u Puli. Druga virovitička utrka bit će ujedno i utrka FIA Centralno-europske zone.

Službeno otvaranje utrke je u 12.30 sati. Vozi se u devet klasa: BABY KART, Rotax MICRO MAX, Rotax MINI MAX, Rotax Max JUNIOR, Rotax Max SENIOR, Rotax Max DD2, Rotax Max DD2 MASTER, KZ2 i KZ2 MASTER.

Virovitička COBRA brani dvostruki naslov ekipnog prvaka Hrvatske.

– Branjenje naslova prvaka je jako teška zadaća. Imamo neke nove mlade nade, imamo dva nova vozača u klasama Rotax junior i Rotax senior. U principu smo kompletni što se tiče prisustva u velikom broju klasa, ali to je neizvjesno od prvog dana. Sezona će biti duga. Bit će puno staza, sve je pomno isplanirano, nadamo se da će to sve i uspjeti. Posljednje dvije godine smo državni prvaci, što nije mala stvar za našu sredinu i za naš klub jer se svi jako trudimo da budemo broj jedan u Hrvatskoj. Želja nam je da obranimo i osvojimo treći uzastopni naslov prvaka države. Vrijeme će pokazati koliko će se naš trud isplatiti – u najavi utrke nam je izjavio predsjednik AMMK Cobra, ujedno i Odbora za karting sport HAKS-a Mario Moslavac.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

Plakat 6

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content