Pitomački obrt “MAMM” ostvario izuzetan uspjeh na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Iako je osnovan tek prošle godine, obrt za proizvodnju jakih alkoholnih pića “MAMM” iz Pitomače, ostvario je veliki uspjeh na svojem prvom nastupu na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Prema riječima vlasnice obrta Višnje Jakupec, nakon niza godina bavljenja uzgojem voća, obitelj je odlučila početi s preradom kao mala “craft” destilerija. Miješanjem tradicijskog i modernog načina proizvodnje dobiveni su proizvodi vrhunske kvalitete, koji su odmah dobili mjesto na tržištu. Kako bi stekli precizniju spoznaju o kvaliteti svojih proizvoda i mogućnostima daljnje proizvodnje i distribucije, obrt “MAMM” prijavio se na Međunarodno natjecanje u Japanu (“Japan awards”) gdje je na veliko iznenađenje dobio zlatnu medalju za rakiju od šljive (“Damaskino”) i rakiju od dunje (“Eudokia”).

Također, Japan je bio prilika da se medijski promovira Hrvatska i Virovitičko-podravska županija te općina Pitomača pa je tako vlasnica Višnja Jakupec imala priliku ispričati svoju poduzetničku priču za oko 1.500 časopisa u Japanu i okolnim zemljama tog dijela dalekog istoka. Nakon Japana, obrt “MAMM” ovog mjeseca nastupio je i na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, gdje je također osvojio dvije vrlo vrijedne nagrade: zlatnu medalju za rakiju od šljive i srebrnu medalju za rakiju od dunje.

Jakupec N. Sad

U Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije s ponosom ističu kako se kao rijetko koja komora i županija mogu pohvaliti s čak dva svjetski uspješna obrta koji se bave proizvodnjom na kombinirani tradicijsko-moderan način: uz već etablirani “FRUCTUS” iz Orahovice sada je tu i “MAMM” iz Pitomače, a ne bi čudilo da se uskoro pojavi još netko budući da voće i povrće izuzetno dobro uspijeva na podravsko-slavonskoj zemlji.

(Obrtnička komora VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content