VIRKOM Investicijska ulaganja tvrtke u protekloj godini iznosila oko 190 milijuna kuna, kraju priveden i najveći infrastrukturni projekt

Danas (ponedjeljak) je održana 4. sjednica Skupštine društva Virkom d.o.o. Virovitica. Na Skupštini su bili nazočni predsjednik Skupštine, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, direktor Virkoma Damir Marenić, načelnik općine Špišić Bukovice Hrvoje Miler, načelnik općine Gradina Josip Vučemilović – Jurić te načelnik Suhopolja Siniša Horvat.

Nakon usvajanja Zapisnika s prethodne sjednice i usvajanja Izvješća o provedenim financijskim transakcijama iznad 500.000 kuna za razdoblje od prethodne sjednice, sljedeća točka dnevnog reda bila je usvajanje Godišnjeg financijskog izvještaja o radu Virkoma d.o.o. za 2021. godinu.

Poslovanje tvrtke obilježeno je brojnim aktivnostima te je ostvaren ukupan prihod u iznosu od 21.672.005 kuna.

– Na vodoopskrbnom sustavu izvedena su 183 nova priključka, što pribrojeno postojećem broju čini ukupno 15.864 priključaka, dok su na sustav odvodnje izvedena 123 nova priključka te je ukupan broj priključaka na kraju godine bio 9.968 – naglasio je D. Marenić dodavši kako je ostvareno stabilno i likvidno poslovanje tijekom cijele godine, što podrazumijeva pravovremeno podmirivanje svih dugoročnih i kratkoročnih financijskih obveza.

Damir Marenić osvrnuo se i na realizirana investicijska ulaganja tvrtke u prošloj godini, koja iznose 150.743.127 kuna bez PDV-a.

– Proteklog tjedna održana je završna konferencija najvećeg infrastrukturnog projekta koji je Virkom proveo, a riječ je o Poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Virovitica vrijednom preko 147 milijuna kuna. Radovi su uključivali izgradnju novog uređaja za pročišćavanja otpadnih voda, vrijednosti gotovo 60 milijuna kuna, izgradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje, izgradnju mjernih okana na sustavu vodoopskrbe kao i nabavu opreme potrebne za održavanje i upravljanje odvodnjom otpadnih voda uz uspostavu GIS sustava. Nadalje, u tijeku je provedba EU projekta Aglomeracija Pitomača ukupne procijenjene vrijednosti preko 209,6 milijuna kuna, zatim izgradnja sustava odvodnje naselja Lozan ukupne vrijednosti preko 11 milijuna kuna te sustava odvodnje naselja Gradina ukupne vrijednosti 2.6 milijuna kuna. Uz navedeno, priprema se i Studijsko-projektna dokumentacije za izgradnju objekata odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za sva naselja na uslužnom području s ciljem prijave izgradnje na strukturne fondove EU – rekao je direktor Damir Marenić.

Na dnevnom redu Skupštine, između ostalog, bila je i Odluka o upotrebi ostvarene neto dobiti Virkoma d.o.o. za 2021. godinu. Dobit nakon oporezivanja iznosi 49.500 kuna te se ista raspoređuje u zadržanu dobit.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content