Slatinski “elektrotehničari” osvojili 2. mjesto na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022.

Mateo Šerer, Luka Predrevac i Josip Maroš, učenici 4. razreda elektrotehnike Srednje škole Marka Marulića Slatina, sudjelovali su na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – Worldskills Croatia 2022. koje se održavalo u Zagrebu od 10. do 12. svibnja.

Učenici SŠ Marka Marulića Slatina natjecali su se u WSC smotri radova u kategoriji elektrotehnika i računarstvo s radom “Wordclock – sat s riječima”, a mentor učenicima bio je profesor Darko Špoljarić.

– Da za uloženi trud te prikazano znanje i vještine dolazi i priznanje, na najbolji način pokazali su ovi učenici koji su osvojili 2. mjesto na ovom prestižnom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola. Tijekom tri dana, koliko je trajalo natjecanje, ovaj tim naših učenika oduševljavao je sve posjetitelje, kao i uvažene goste iz Francuske i Belgije. Naše digitalne igrice bile su prava atrakcija, čemu svjedoči ogromna gužva na našem izložbenom prostoru. Osim natjecateljskog karaktera bila je ovo prilika i za predstavljanje drugih škola i prezentaciju zanimanja. Tijekom tri dana boravka, učenici su dostojno predstavili našu školu – rekao je mentor prof. Darko Špoljarić.

(www.icv.hr, adf, SŠ M. Marulića Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content