Suhopolje na košarkaškoj karti Hrvatske: Djevojčice ekipe Virovitica – Suhopolje šeste na Prvenstvu Regije Sjever

Prije koji mjesec u Suhopolju je započela Škola košarke. Od tada su djevojke vrijedno trenirale i u kombiniranom sastavu s košarkašicama iz Virovitice i 27. ožujka odigrale svoju prvu službenu utakmicu pod nazivom Virovitica – Suhopolje i to protiv ekipe Vindi iz Varaždina.

Od tada su nastavile s napornim treninzima i odigrale još tri utakmice, a vrhunac je bio u Virju kada su nastupile na završnici Prvenstva Regije Sjever i to u utakmici za peto mjesto. Žrijeb im je donio Podravac, pomladak prvoligaške ekipe iz Virja.

Djevojke su se hrabro nosile s vršnjakinjama iz Virja i dobar dio utakmicu držale u neizvjesnosti. Tek u posljednjoj četvrtini Virjanke su uspjele prelomiti utakmicu i pobijediti 15:8.

Na ovaj način ekipa Virovitica – Suhopolje ostvarila je svoj prvi rezultat, a to je osvajanje šestog mjesta na Prvenstvu Regije Sjever koja okuplja košarkaške klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

Na kraju svakako treba zahvaliti Općini Suhopolje i načelniku Siniši Horvatu koji su prepoznali ovu inicijativu kao i Osnovnoj školi Suhopolje i ravnatelju Anti Škrabi jer su osigurali termine u počecima Škole košarke.

ŽKK Virovitica Suhopolje – ŽKK Podravac Virje 15:8

ŽKK Virovitica: Paula Kasun, Maša Ružman, Sara Švarbić, Patricija Gagulić, Ema Vidak, Larisa Vrančić, Lucija Kovačević, Lana Lovrenčić, Marija Počić, Tena Viljevac, Elena Mirić i Marta Jurić.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content