Svjetski amaterski prvak u borilačkim sportovima Dario Boljevac, polaznicima programa “Super Relax Kids” prezentirao osnove samoobrane

Povodom Međunarodnog dana odgoja bez batina, koji se održava 30. travnja i kojim se želi skrenuti pozornost na sretno djetinjstvo bez straha, “Super Relax Kidse” posjetio je Dario Boljevac, svjetski amaterski prvak u borilačkim sportovima.

Odgoj bez batina je doseg civiliziranog odgoja djece, ali djeca se svakodnevno susreću s različitim oblicima nasilja i treba ih zaštititi stjecanjem sposobnosti za obranu. Dario je održao trening samoobrane u kojemu je djeci pokazao osnovne pokrete i vrste udaraca i stavove obrane od udaraca.

“Kidsice” su s velikom pažnjom i užitkom pratile nesvakidašnji trening na kojemu su naučile da nikada ne treba izazivati fizički sukob, ali je jako korisno znati obraniti se ako do njega dođe. Osim udaraca, stavova i položaja obrane, Dario je odradio i kondicijski dio treninga, koji je neophodan za zagrijavanje i pripremu za vježbanje, a “Super Relax Kidsice” su njemu pokazale kakve treninge one obično provode i naučile ga da visi naglavačke na užadima na zidu, stoji na glavi i promatra svijet iz obrnute perspektive.

Dario 2

Dario Boljevac profesionalni je fitness trener i kroz online treninge, ali i osobno stručno vodstvo pomaže polaznicima svojih radionica da ostvare maksimalni osobni fizički potencijal. Dario je svoju dugogodišnju sportsku karijeru iz područja hrvanja i borilačkih sportova započeo u Slatini, nastavio u Osijeku gdje je trenirao Kick Box i MMA i borio se u organizaciji “Age of cage”. Osvojio je prvo mjesto na amaterskom Svjetskom prvenstvu MMA koje je održano u Bregenzu u Austriji 2020. godine i od tada djeluje kao trener za mlade borce. Pod mentorstvom je profesora Marina Bašića i uskoro završava program kojim postaje certificirani osobni trener, sportski nutricionist i sportski dijagnostičar.

Podsjetimo, program “Super Relax Kids” za djecu od 4 do 14 godina inače provodi Svjetlana Dupan u Udruzi AUM, a sportski nastup na kojem će prezentirati fizičke vještine, odličnu kondiciju, fleksibilnost i pokretljivost, možete doći pogledati u nedjelju, 15. svibnja u Gradskom parku na Trgu svetog Josipa u Slatini u 11 sati povodom Međunarodnog dana obitelji.

(www.icv.hr, adf, sd)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content