Tri i četiri slova: Donosimo 40 najpopularnijih kratkih imena u Hrvatskoj za djevojčice i dječake

U razdoblju od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca iste godine najviše djevojčica rođenih u Hrvatskoj dobilo je ime Mia – kratko, pamtljivo i divno ime koje ima više tumačenja.

Prema jednom od njih, Mia je skraćena verzija imena Marija, a drugo tumačenje kaže da se radi o imenu egipatskog podrijetla izvedenom iz riječi myr, koja znači ‘ljubljena’. Tu je i verzija prema kojoj je ime izvedeno od riječi mia, koja znači ‘moja’.

Ovo ime u Hrvatskoj je u 2021. godini dobilo 539 djevojčica.

Kada su u pitanju imena za dječake, na vrhu liste najčešćih imena u 2021. godini je ime Luka, još jedno kratko ime koje je u Hrvatskoj prošle godine dobilo 867 dječaka. Radi se o imenu latinskog podrijetla izvedenom od riječi lucius, koja znači ‘svjetlost’.

Mia i Luka čine samo mali dio kratkih imena na popisu najpopularnijih u Hrvatskoj. Ako i sami svojoj djevojčici ili dječaku želite nadjenuti kratko ime, u nastavku smo izvojili po 20 imena za djevojčice i dječake koja imaju samo tri ili četiri slova, a koja su se našla na popisu najčešćih imena djece rođene u 2021. godini. Tko zna, možda se na njemu krije ime koje ćete i sami dati novoj članici ili članu vaše obitelji – prenosi zadovoljna.hr

Popularna kratka imena za djevojčice: Mia, Nika, Rita, Ema, Mila, Sara, Ana, Dora, Eva, Lana, Iva, Lara, Lea, Hana, Ena, Tena, Maša, Una, Vita i Lena.

Popularna kratka imena za dječake: Luka, Ivan, Roko, Niko, Fran, Noa, Toma, Leon, Jan, Vito, Teo, Ante, Leo, Tin, Noel, Toni, Liam, Erik, Maro i Vid.

(zadovoljna.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content