“Veselo” u prometu prošli tjedan: Deset prometnih nesreća, dvojica uhićena zbog alkohola

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom, izvijestila je PU-virovitičko-podravska. 

Najteža prometna nesreća protekli tjedan se dogodila na lokalnoj cesti između Novog Senkovca i Markova u subotu oko 15,10 sati i u njoj je uslijed nepropisnog kretanja kolnikom došlo do prevrtanja mopeda s tri kotača. U toj prometnoj nesreći je 83-godišnji vozač mopeda koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 0,72 g/kg zadobio teške ozljede opasne po život.

U posljednjih tjedan dana policija je tijekom nadzora prometa utvrdila utvrdila 213 prekršaja, odnosno oko trideset svakog dana. Vozači su u 17 slučajeva sjeli za volan pod utjecajem alkohola ili su odbili alkotest. U 84 slučaja vozili su nepropisnom brzinom,  u 34 slučaja nisu koristili  sigurnosni pojas, u 22 slučaja koristili su mobitel tijekom vožnje. Ujedno, u dva slučaja vozači su upravljali vozilom za vrijeme zabrane, dok je u tri slučaja evidentirano upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Dvojica vozača su uhićena. Traktorist koji je vozio bez vozačke i pod utjecajem alkohola izlet na cestu završio je trijezneći se u policiji te vozač (21) osobnog automobila koji je također bez vozačke sjeo za volan  i odbio testiranje na alkohol i drogu, u kasnim večernjim satima u subotu, 30. travnja, u Slatini.

Što se tiče tjednog rekorda, najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 20 sati u Čađavačkom Lugu, kada je na dionici D34 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja motocikla od 136 km/h, izvijestila je PU virovitičko-podravska. (www.icv.hr)

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content