Vrhunski jazz na krovu osječkog Kulturnog centra: Talijanski sastav Mauro Sigura i trubač Luca Aquino

Talijanski jazz sastav Mauro Sigura Kvartet u subotu, 28.5. s početkom u 21 sat, na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek održat će jazz koncert i predstaviti svoj hvaljeni album Terravetro kojeg su snimili s poznatim talijanskim trubačem Lucom Aquinom.

– Poznat po svom jedinstvenom zvuku, Aquino je odrastao pod glazbenim utjecajima Milesa Davisa i Cheta Bakera (zbog čega je “zaradio” nadimak Milesovog apostola), omiljenih mu Doorsa, ali i Jefferson Airplanea, Little Stevena i Muddy Watersa zbog čega u svojoj glazbi zastupa sve žanrove, uključujući jazz, hip-hop pa i grunge. Pozornicu pariške Olympije dijelio je sa Stingom, Richardom Boneom i Raul Midonom, radi jedinstvene glazbene projekte s gostujućim glazbenicima iz Italije i inozemstva, a 2016. lansirao je i brend vrhunski ručno izrađenih trubi sa svojim (glazbenim) potpisom.

Mauro Siguro Kvartet u instrumentalnom sastavu: kontrabas, klavir, bubnjevi, oud i Luca Aquino kao solist na trubi, predstavit će svoj zajednički album Terravetro na kojem uspješno spajaju melodije inspirirane Mediteranom i suvremeni europski jazz. Oud i truba posebno dobro (pre)nose tu mediteransko- europsku atmosferu, koja je i nama glazbeno dobro poznata- ističu organizatori.

U slučaju kiše koncert će se održati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek.

Koncert je organiziran u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu.

(www.icv.hr, tj, foto: KC Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content