Grad Osijek potiče izvrsnost u školovanju: Najboljim maturantima uručeno 50 vaučera za polaganje vozačkog ispita

Gradonačelnik Ivan Radić danas (četvrtak) je na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi nagradio 50 najboljih maturanata s osječkog područja vaučerom za polaganje vozačkog ispita.

Od ukupno 1652 osječkih maturanata ove godine, njih 50 dobilo je po 7.500 kuna za vozački ispit, za što je iz proračuna grada izdvojeno 375.000 kuna.

Najbolje maturante izabrali su ravnatelji koji su elektroničkim putem njihova imena dostavili gradu, a broj maturanata iz pojedine škole bio je razmjeran ukupnom broju učenika te škole. Osim glavnog kriterija općeg uspjeha, bile su sagledane i izvannastavne aktivnosti, ukoliko je netko od maturanata pohađao dvije škole, poput glazbene, ostvario uspjeh na nekom od natjecanja, te se razmatrao i njihov ukupan doprinos ugledu škole i grada.

– Ovo je hvalevrijedna gesta kojom potičemo izvrsnost u školovanju. Osim toga,velika većina ovih maturanata nastavit će školovanje u fakultetskim klupama na našem sveučilištu, te ćemo ih nastaviti pratiti jer Grad ima i svoj program stipendiranja izvrsnih studenata i nadamo se da ćemo i na ovaj način potaknuti buduće maturante da budu što bolji i uspješniji u školi i izvannastavnim aktivnostima – rekao je gradonačelnik.

IMG 3997
Foto: Grad Osijek

Zadovoljstvo ovom lijepom gestom gradske uprave nije krio jedan od nagrađenih maturanata, Marko Zirojević iz Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Osijeku. Uz odlične ocjene, Marko je ostvario i uspjehe na dva županijska natjecanja iz povijesti.

– Ovo je nevjerojatno rasterećenje za obiteljski proračun, a i nevjerojatna čast. Zapravo, neopisivo je biti dobitnikom ovakve jedne geste i novčane nagrade – rekao je Marko dodavši kako mu plan nije bio ići na vozački odmah nakon škole, ali dobivena nagrade uvelike je to promijenila. Maturanti sami odabiru autoškolu koju će pohađati, no ona mora biti registrirana na području grada Osijeka.

IMG 3996
Foto: Grad Osijek

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content