Konjički klub DANarab državni viceprvak u daljinskom jahanju: Dora Posavac srebrna u utrci na 108, a Lea Bukvić u utrci na 21 kilometar

Konjički klub DANarab iz Vukosavljevice proteklog se vikenda okitio titulom viceprvaka na državnom natjecanju u daljinskom jahanju (endurance), na kojemu je ovog puta nastupio s dva jahača para. Državno natjecanje i 4. kolo Croatia Cupa održano je u općini Garčin u Brodsko-posavskoj županiji, na ranču Ramarin.

Već standardno odlični, Dora Posavac i njezin Al’ Malik odradili su sjajnu utrku po teškom vremenu na vrlo zahtjevnih 108 kilometara i osvojili srebro, te postali viceprvaci Hrvatske.

-Utrka je bila izuzetno zahtjevna i teška, tako da smo prezadovoljni ostvarenim rezultatom na ovom državnom natjecanju – rekla je D. Posavac.

Dora Posavac
Dora Posavac // Foto: Sara Kovačević

Na vitrine Konjičkog kluba DANarab stiglo je još jedno srebro. Lea Bukvić i Zeus osvojili su 2. mjesto na utrci dugoj 21 kilometar.

Treba svakako spomenuti da je trening utrku za ovo državno natjecanje Dora odradila proteklog mjeseca u Osijeku kada je ujedno održano i 3. kolo Croatia Cupa, na kojemu je još jedna članica Konjičkog kluba DANarab, Nika Jurić, na grlu Zeus osvojila 2. mjesto u utrci na 30 kilometara.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content