Ne staju radovi na obnovi osječkih mjesnih odbora: Asfaltirane Zelena i Tiha ulica u Cvjetnom, izgradnja vrtića bit će nova investicija

Nakon što su obnovljene ulice u Josipovcu, Tvrđavici i na Jugu 2, na red su došle i ulice u Cvjetnome naselju gdje je rekonstruiran dotrajali kolnik.

Završene radove u četvrtak je obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić ističući kako Grad Osijek vodi brigu o svim svojim mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

-Rekonstruirali smo kolnik u Zelenoj i Tihoj ulici, koji nije bio primjeren uvjetima života. Za obnovu je utrošeno 440.000 kuna i stanari su zadovoljni što su konačno dobili asfalt – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako je ove godine za obnovu nogostupa i kolnika na području Cvjetnoga naselja izdvojeno 27 posto više sredstava u odnosu na 2021. godinu, ali i da se na ovim radovima neće zaustaviti.

– Na NPOO prijavili smo izgradnju tri vrtića, jedan je u MO Cvjetno i vjerujem da će također biti uspješno realizirani. Ovdje imamo velik broj mladih obitelji s djecom i vrtić je nužan – istaknuo je gradonačelnik i podsjetio da je rekonstrukcija Zelene i Tihe ulice bila jedna od tema na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća te izrazio zadovoljstvo što su obnovljene prije iduće sjednice.

Asfaltirana ulica
Foto: Grad Osijek

Zadovoljstvo radovima izrazio je i predstavnik MO Cvjetno Ivica Petrović, koji je kazao kako se dugi niz godina čekalo na asfalt i zahvalio na konačnoj rekonstrukciji.

Radove je i ovaj put izvela gradska tvrtka Unikom, a pročelnik za komunalno gospodarstvo Antonio Lozančić pojasnio je kako su dijelovi ceste u ovim dvjema ulicama bile u iznimno lošem, tucaničkom stanju, te da se nakon sanacije i obnove konačno mogu nazvati ulicama.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content