Projekt Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000: Sastanak radne grupe za poljoprivredu i okrugli stol za lov i ribolov Regionalnog parka Mura-Drava

Jučer, 6. lipnja, u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima održani su radni sastanci radne grupe za poljoprivredu i okrugli stol za lov i ribolov u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 007, koji obuhvaća područje Regionalnog parka Mura-Drava, kroz provedbu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Na radnim sastancima su sudjelovale predstavnice vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH, djelatnici Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Koprivničko-križevačke županije, kao i relevantni dionici za poljoprivredu te lov i ribolov sa područja Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Koprivničko-križevačke županije.

Pozdravnim riječima sudionicima su se obratile: Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Željka Vrebac, stručna savjetnica Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije i Marta Lenac, stručna suradnica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije. Predstavnice izrađivača Plana upravljanja Ivana Laginja i Andrea Solić, tvrtka Particip GmbH, sudionike su upoznale sa područjima izrade Plana upravljanja i aktivnostima radne grupe i okruglog stola.

Dionici su raspravljali o pritiscima i prijetnjama te raspravljali o mogućnostima uključivanja sektora poljoprivrede i lova i ribolova u provedbu plana upravljanja te zajedno revidirali predložene aktivnosti s prethodno održanih dioničkih radionica.

(dravska-prica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content