Pustolovna komedija “Duhovi Izvanzemaljci” izvedena u sklopu Virovitičkog kazališnog ljeta

U četvrtak je u sklopu ovogodišnjeg Virovitičkog kazališnog ljeta izvedena predstava  „Duhovi Izvanzemaljci“, pustolovna komedija za djecu i odrasle autorice Snježane Lančić. Predstavu je izvelo 17 mladih glumaca polaznika Dramskog studija: Nicole Dukarić, Tena Feketija, Roko Pleša, Ena Vidović, Doris Mihaljević, Larisa Biondić, Mia Vezmarović, Veronika Bartolić, Ema Hudi, Ella Ladović, Marija Iličić, Lea Palatinuš, Emma Bušetinčan, Franka Debelić Pecive, David Kolesarić, Patricija Bošnjak i Amelia Djačanin.

Pred punim gledalištem pratili smo priču o duhovima sa Zemlje i duhovima s jedne udaljene planete, neke udaljene galaksije, koji nezadovoljni svojim „životom“ i gubitkom smisla svoga postojanja, krenu u potragu za novim „životom“ i naravno, smislom postojanja. Naime, strah, koji je duhovima osnovna hrana, je nestao. Na stanovnike svojih planeta više ne ostavljaju nikakav dojam, nitko ih se više ne boji. Postali su dosadni duhovi te iz tog, egzistencijalnog razloga krenu na put u potrazi za novom planetom na kojoj će izazivati strah neslućenih razmjera.

– U susretu „dvaju svjetova“ u pozitivnom ozračju razvije se iskrena komunikacija. Duhovi posjeduju karaktere koje mi zapravo jako dobro poznajemo, koje susrećemo u svakodnevnom životu te nas zapravo razvoj situacije iznenadi ali i pouči. Zašto? Pa oni jako dobro razumiju jedni druge i spremni su si međusobno pomoći: razmjenom iskustva, savjetom u svakom trenutku, i da, koriste suvremene tehnologije! Ovo je zapravo priča o stvaranju jednog velikog prijateljstva, ali i poruka da za sve nas na ovome svijetu postoji sretno mjesto – rekla je autorica, virovitička glumica Snježana Lančić.

(www.icv.hr, sl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content