Stoljeće i pol osječki Dječji dom Klasje brine o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi: Danas ima 61 dijete na stalnom smještaju te 93 djece u poludnevnom boravku diljem OBŽ

Stopedesetu obljetnicu postojanja Dječjeg doma Klasje, Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, obilježio je svečanim koncert na kojem su nastupili Kvartet Rucner, Blanka Došen, Mario Zbiljski te Dječji zbor CPUZ Klasje Osijek.

– Iako smo duboko zagazili u 153. godišnjicu djelovanja naše ustanove, tek smo sada uspjeli organizirati proslavu velike obljetnice zbog pandemije koronavirusa. Klasje danas ima 61 dijete koje je na stalnom smještaju te 93 djece koja su u poludnevnom boravku diljem Osječko-baranjske županije. Također, imamo 45 udomiteljskih obitelji kojima pružamo uslugu savjetovanja i pomaganja i pet mladih osoba koje su izašle iz sustava socijalne skrbi o kojima brinemo. Kod nas završavaju djeca koja nemaju zadovoljavajuće životne prilike u svojim biološkim obiteljima i to isključivo odlukom Centara za socijalnu skrb. Naš je cilj, kad god je to moguće, učiniti sve da se djeca vrate svojim obiteljima, a ako je to neostvarivo, tada im nastojimo osigurati udomiteljsku ili posvojiteljsku obitelj – kazao je ravnatelj Centra Vedran Škugor.

IMG 20220628 182046
Foto: OBŽ

Podršku radu ustanove dao je i zamjenik župana Josip Miletić koji je nazočio svečanom obilježavanju u utorak (jučer) u osječkom Dječjem kazalištu.
Istaknuo je kako je stoljeće i pol, koliko se Centar Klasje skrbi o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, vrijedno svake pohvale.

– Svi dječji osmijesi za koje su zaslužni vrijedni djelatnici Centra Klasje najbolja su nagrada za njihov predan rad, a tijekom 153 godine postojanja ova je ustanova zbrinula tisuće djece i pomogla im u osamostaljenju. Osječko-baranjska županija nastojala im je biti podrška na tom putu, a to će biti i u budućnosti – zaključio je Miletić.

Svoj obol brizi za djecu daju i Zaklada „Vaša pošta“ i Croatia osiguranje koji već 12 godina dodjeljuju police osiguranja štićenicima, a do sada su ih podijelili 500.

IMG 20220628 180836
Foto: OBŽ

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content