Sumrak saga i Gospodar prstenova u projektu „Moj fantastični knjigovnik” virovitičke Knjižnice i čitaonice

U Knjižnici i čitaonici Virovitica provodi se projekt „Moj fantastični knjigovnik”. Riječ je o projektu namijenjenom tinejdžerima, a koji za krajnji cilj ima kreiranje jedinstvenog interaktivnog rokovnika, tzv. knjigovnika s motivima iz fantastike. Provođenje projekta održava se u suradnji sa školama i članovima Kluba mladih „O čitanju i svemu pomalo”.

Sudionike čine četiri skupine tinejdžera, a svaka je skupina tijekom ožujka i travnja čitala po jedan roman iz žanra fantastike. Točnije, prvi dio iz serijala svakog od zadanih romana. Riječ je o serijalima Kronike iz Narnije, Harry Potter, Sumrak saga i Gospodar prstenova.

Nakon susreta sa sudionicima koji su čitali Konike iz Narnije i Harryja Pottera, sastale su se i skupine sudionika koji su čitali Sumrak sagu i Gospodara prstenova. Ponovno je održano šest susreta. Prilikom susreta sudionici su redom, na prvom susretu upoznati s programom i zadatcima, potom su pogledali istoimeni film te ga nakon gledanja uspoređivali s knjigom. U praktičnom, odnosnom trećem dijelu saznali su na koji način kreirati knjigovnik, dobili savjete o besplatnim i korisnim web alatima te zajedno s voditeljicama programa počeli davati prijedloge o sadržaju budućeg knjigovnika.

Skupinu koja je čitala Sumrak sagu činili su učenici Katoličke klasične gimnazije iz Virovitice koje je na susretima pratila njihova nastavnica Andrea Grdenić. Gospodar prstenova je četvrta skupina, a činili su se je članovi Kluba mladih „O čitanju i svemu pomalo” Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. Svi susreti rezultirali su nastankom kreativnih i maštovitih stranica budućeg knjigovnika koji će nakon skorog grafičkog uređenja biti otisnut. Ovaj projekt djelomično je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

(knjiznicavirovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content