U Gradskoj knjižnici u Virovitica predstavljen zbornik krimi priča "Kristalna pepeljara"

U Organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Virovitici, danas (ponedjeljak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici predstavljen Zbornik kriminalističkih priča “Kristalna pepeljara”.

Radi se u stvari o zbirci najuspješnijih krimi priča prikupljenih na istoimenom natječaju koji je međunarodnog karaktera, a s provedbom je započeo prije dvije godine. Naziv ovog natječaja dolazi upravo od naziva poznatog romana “virovitičkog Simenona”, književnika Milana Nikolića, autora tridesetak kriminalističkih romana, čije je stvaralaštvo obilježilo pedesete i šezdesete godine 20. stoljeća.

IMG 20220620 184036 scaled

O ovom zborniku koji sadrži 100 kratkih priča i koji je u online obliku dostupan na web stranicama Ogranka Matice hrvatske Virovitica govorile su članice stručnog povjerenstva za ocjenu i odabir priča, predsjednica ogranka Dubravka Sabolić, tajnica Marina Mađarević i glumica i spisateljica Vlasta Golub koja je tom prigodom pročitala i najuspješniju krimi priču sa natječaja u 2021.

Radi se o kratkoj krimi priči “Krvave zvijezde u Virovitici”, autora Marka Marasa iz Zagreba. Ostali članovi povjerenstva za odabir priča bili su, predsjednik povjerenstva Vinko Brešić, Ivana Vidak, Mirjana Vodopić i Josip Strija. Kratki predgovor o ovom zborniku nazočnim posjetiteljima dao je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz.

IMG 20220620 191940 scaled

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content