U velikoj “Cvjetnoj povorci” više od 1.000 sudionika: Orahovačko proljeće još jednom potvrdilo epitet jedne od najvećih kulturno-turističkih manifestacija u Slavoniji i Baranji

I ovo, 54. Orahovačko proljeće koje je održano u organizaciji Grada i Turističke zajednice, a pod generalnim pokroviteljstvom Slatinske banke, imalo je niz sadržaja, a najviše je obogaćeno i uljepšano najbrojnijim do sada Cvjetnim korzom. Više od 1.000 sudionika bilo je obučeno u najljepše proljeće – Orahovačko proljeće i prošlo središnjom gradskom ulicom.

U svečanom prostoru sudionike su dočekali saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, načelnik općine Čačinci Alen Jurenac i domaćin, orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Prekrasna Orahovico dobar ti ovaj prelijepi proljetni dan u najljepše Orahovačko proljeće. Presretna sam što ovu vašu najveću i jednu od najvećih manifestacija u ovom dijelu Hrvatske mogu podijeliti s vama i mogu vam samo reći budite i dalje ovako vrijedni i uljepšavajte vaš predivan grad i dalje – rekla je saborska zastupnica Bedeković.

Cvjetni-korzo-3

Zamjenik župana Marijo Klement dodao je kako je Orahovica i ovom manifestacijom potvrdila da je perjanica turizma županije.

-Orahovica je naš biser, perjanica turizma koji izrasta u pravi mali europski grad i doista mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje. Budite ponosni na ovo što imate, ali isto tako ustrajte da vam grad bude još bolji, ljepši, ugodniji i sigurniji. Uživajte u svojoj prelijepoj Orahovici – rekao je Klement.

Gradonačelnik Saša Rister pozdravio je svoje sugrađane te dao službeni znak da Cvjetni kozro krene.

-Nakon dvije pune godine, ponovno smo svi zajedno na Orahovačkom proljeću i Cvjetnom korzu i mogu reći da smo uspjeli, uspjeli smo vratiti osmijeh na lice naših sugrađana, priredili smo im niz sadržaja, zajedno smo se družili u sportu, kulturi, zabavi i glazbi. Hvala svima koji su odvojili barem sekundu vremena u pripremi i provedbi Orahovačkog proljeća i posebno Cvjetnog korza koji je ove godine bio najbrojniji do sada. I neka povorka krene – rekao je Rister.

Cvjetni-korzo-9

Krenuli su potom tradicionalno prvi Puhački orkestar DVD-a Orahovica, zatim mažoretkinje iz Našica i Nedelišća, a kao i uvijek, prvi dio povorke obilježili su mališani Dječjeg vrtića Palčić i učenici Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Orahovica. Bilo je tu ovčica, bubamara, bumbara, leptira, cvjetnih i kišnih livada, maslačaka i drugih cvjetova i svi su popraćeni velikim pljeskom, kao i polaznici gostujućih osnovnih škola iz Nove Bukovice, Čađavice, Čačinaca, Zdenaca, Mikleuša, Velikog Rastovca i Voćina. Nakon djece, uslijedilo je 17 kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a kao šećer na kraju bile su konjske zaprege i jahači uzgajivača konja sa šireg orahovačkog područja – Zdravka Kadežabeka, Nikole Komljenovića i Milana Mihaljenovića.

Orahovačko proljeće ponovno je sjalo ‘najljepšim’ sjajem i već su krenule pripreme za iduću godinu i jubilarno 55. izdanje.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content