FAZOS-ova međunarodna ljetna škola „Tradicionalno slavonsko selo“: Polaznici iz Austrije, Češke, Rumunjske i Srbije upoznat će se s radom fakulteta, obići pokušališta te učiti o važnosti tradicionalne ratarske proizvodnje

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek već treću godinu za redom organizira međunarodnu ljetnu školu, ovaj puta pod nazivom “Tradicionalno slavonsko selo (Traditional Slavonian countryside)”.

Međunarodna ljetna škola organizirana je putem programa mobilnosti CEEPUS, a Fakultet će imati priliku ugostiti 10 nastavnika i studenata iz četiri partnerske ustanove: Sveučilište prirodnih resursa i životnih znanosti iz Beča u Austriji, Sveučilišta u Ostravi u Češkoj, Banatskog sveučilišta poljoprivrednih znanosti i veterinarske medicine „Kralj Mihael I. Rumunjski“ iz Temišvara u Rumunjskoj te Sveučilišta u Kragujevcu u Srbiji.

Studenti i nastavnici imat će priliku upoznati se s radom Fakulteta i Sveučilišta, obići pokušališta i naučiti nešto o važnosti tradicionalnog slavonskog sela u poljoprivrednoj proizvodnji Slavonije. U sklopu ljetne škole, imat će priliku obići i parkove prirode Papuk i Kopački rit te se upoznati s poljoprivrednim potencijalima Baranje.

Međunarodna škola počinje u ponedjeljak, 4. srpnja, a završava u petak, 8. srpnja 2022.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content