Gradonačelnik Kašuba: Iza nas je uspješna proslava 793. rođendana grada Našica gdje smo u mjesec i pol dana održali više od 50 događanja

Program proslave Dana grada Našica započeo je još krajem svibnja te je trajao do ove nedjelje kada je završen tradicionalnim turnirom u boćanju na travi. Uz mnogobrojna događanja za sve generacije, u mjesec i pol dana svečano i bogato je proslavljen 793. rođendan grada Našica.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba sa zadovoljstvom se osvrnuo na ovogodišnju proslavu Dana grada Našica.

– Iza nas je program obilježavanja Dana grada Našica koji je bio izuzetno kvalitetan gdje je bilo za svakoga ponešto, od najmlađih do najstarijih. U mjesec i pol dana imali smo više od 50 događanja. Ono što bih istaknuo je završna svečanost Dječjeg vrtića Zvončić „Djeca Zvončića svome gradu“ što je tradicionalno jako lijepo obilježavanje, zatim naši tradicionalni Moto susreti. Ove godine bili su 14. susreti koji su sada stvarno prepoznatljivi u našem gradu. Tu je i naša Udruga voćara i vinogradara, izuzetno poznata i priznata u gradu koja ima redovito, pa tako i u ovom programu proslave, natjecanje u kvaliteti voćnih rakija i likera. Prvi puta u sklopu proslave Dana grada Našica održala se i revija pasa pod nazivom „Dijete i pas“, gdje je obilježen i dan škole, kao i šetnja pjesmom kroz Hrvatsku gdje su naši umirovljenici predstavili izuzetno kvalitetno djelovanje svog zbora u našem gradu – rekao je Kašuba.

Također, osim tradicionalni i kulturnih događanja, ovogodišnju proslavu Dana grada Našica obilježile su i sportske te glazbene manifestacije, a svečani i središnji dio proslave bio je 13. lipanj.

– U sklopu proslave Dana grada održan je 5. memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ koji je također prepoznatljiv u našem gradu. Tu je bila i izložba oldtimer vozila koju redovito održavamo, kao i koncert naše osnovne glazbene škole, tamburaškog društva Dora Pejačević pod nazivom „Zaljubi se u trenutak“ pa sve do 13. lipnja kada smo imali svetu misu s procesijom kroz središe grada, ali i nastup gradske glazbe, našičkih mažoretkinja, svečanu sjednicu… Isto tako moram istaknuti Backyard ultra urku koja je na Lapovcu održana drugu godinu za redom, a potom i održavanje i davanje počasti na Crnom Potoku svim stradalima polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i održavanjem svete mise. Program je završio ovu nedjelju tradicionalnim turnirom u boćanju na travi. Time smo proslavili 793. rođendan grada Našica – za kraj je rekao Kašuba.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content