Institut za javne financije ocijenio transparentnost proračuna Općine Mikleuš peticom

Hrvatski institut za javne financije objavio je na svojoj internetskoj stranici razine transparentnosti županijskih, gradskih i općinskih proračuna po kojoj je proračunska transparentnost županija, gradova i općina rangirana ocjenama od 1 do maksimalnih 5.

Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti regionalnih/lokalnih vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju. Pozitivna vijest ovog izračuna stigla je i za Općinu Mikleuš, koja je dobila peticu iz transparentnosti proračuna.

– Iz ove analize i ocjene se vidi da Općina i djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela naše općine svakodnevno vode brigu o proračunskoj potrošnji javnih sredstava. Ovo je dokaz dobrog planiranja potrošnje, sustavnog i kvalitetnog upravljanja sa sredstvima. Zahvaljujem se svima djelatnicima koji su pridonijeli ovoj ocjeni – istaknuo je načelnik općine Mikleuš Robert Grabar.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content