Muče vas pauci? Ljubitelji čišćenja imaju par savjeta s kojima ćete ih držati dalje od doma

S ljetom i toplijim danima koje željno iščekujemo neizbježno idu i razni kukci i pauci kojima se baš ne veselimo, no ako u domu susrećete nekog pauka, nemojte paničariti jer postoji jednostavan način da ih ubuduće držite podalje.

Tako na svojoj Facebook stranici Cleaning tips and tricks kažu brojni fanovi britanske ‘kraljice čišćenja’ Mrs Hinch koji su otkrili par jednostavnih rješenja za držati ih izvan doma.

– Koji su najbolji načini za sprječavanje ulaska paukova? – pitao je jedan pratitelj i brzo u komentarima dobio nekoliko različitih odgovora.

– Ja operem podove pa zatim na njih nanesem mješavinu vode i ulja paprene metvice (Mentha spicata) – napisala je jedna pratiteljica.

– Ulje paprene metvice i sok od limuna s kapljicom vode u bočici s raspršivačem! – savjetovala je druga. “Tekućinu poprskajte po ventilacijskim otvorima, prozorima i zidovima, te kraj ulaznih vrata i neće ući nijedan!”

Naime ulje paprene metvice pomiješano s vodom i poprskano oko prozora, vrata i svih malih mjesta s kojih dolaze.”

Miris paprene metvice je, dodaje, toliko jak da pauci bježe od njega.

Oni naime njuše nogama pa će ih hodanje po metvici uznemiriti, a za one koji su već u kući, ljubitelji čišćenja kažu da je najbolje usisati paukovu mrežu – piše Express, a prenosi Večernji

(vecernji.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content