OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica nizom aktivnosti obilježila Dan škole

Krajem nastavne 2021./2022. godine, Osnovna škola ”Davorin Trstenjak” Čađavica je kroz niz raznih aktivnosti obilježila Dan škole.

Učenici razredne nastave Matične osnovne škole “Davorin Trstenjak” Čađavica, te područnih škola Ilmin Dvor i Noskovci sa svojim učiteljicama započeli su obilježavanje Dan škole u Područnoj školi Sopje kroz brojne aktivnosti. Po dolasku su razgledali poučnu stazu kroz školski vrt (ove godine prijavljen na natječaj HRT-a Najljepši školski vrtovi), a prateći istu uz očitavanje bar kodova na mobitelima i tabletima mogli su saznati puno o biljkama i životinjama koje se nalaze u dvorištu škole. Upoznali su razne vrste cvijeća, grmova i drveća, te životinje koje ga rado posjećuju. U školi su kroz prezentaciju naučili mnogo o novo posađenim ukrasnim biljkama i ljekovitom bilju te o životu životinja koje žive u vrtu.

Nakon velikog odmora, uz sendviče, grickalice i sokove, nastavili su druženje kroz sportska natjecanja, nogomet, graničar i poligon spretnosti i brzine. U ugodnom druženju, natjecanju, igri i plesu proveli su zajedničko vrijeme, te su učenici i učiteljice rekle da im je bilo jako lijepo, poučno i zabavno i da uskoro žele to sve opet ponoviti.

U sklopu obilježavanja Dana škole ”Davorin Trstenjak” Čađavica, nagrađeni su najbolji učenici svakog razrednog odjela.

Nagrade su primili:

Matična škola Čađavica:
1. r. Klara Bučanac
2. r. Irina Budimir
3. r. Lana Šošić
4. r. Jana Pejić
5. r. Tena Kokorić
6. r. Marija Erdec
7. a r. Klara Šantak
7. b r. Ela Žuženić
8. r. Helena Schweigert (ujedno najučenica škole)

Područna škola Sopje:
1. i 2. r. Katja Zajček
3. i 4. r. Petar Mikić

Područna škola Ilmin Dvor:
1. i 2. r. Mia Mudri

Područna škola Noskovci:
1., 2., 3. i 4. r. Josipa Sopjanac

Čestitke svim učenicima škole na marljivom radu tijekom cijele nastavne godine, a najboljima pohvale za odličan uspjeh i uzorno ponašanje uputila je ravnateljica Ksenija Žunec.

Također, nagrađeni su i djelatnici koji su realizirali jubilarnu obljetnicu rada u školi.

Nagrađeni djelatnici za jubilarnu obljetnicu rada su:
– Ivona Mudri 5 godina
– Jasmina Smolčić 10 godina
– Tanja Lavrnić 10 godina
– Tomislav Sabolić 10 godina
– Juren Ljerka 25 godina

U sklopu aktivnosti povodom obilježavanja Dana škole odigrana je i nogometna utakmica između učenika 8. razreda i djelatnika škole, djelatnici nisu imali milosti prema učenicima i pobijedili su s 3:0 iako su učenici izjavili kako su ”pustili” djelatnicima. Isto tako, održan je Sajam učeničke zadruge Čađavičke lipe ispred Matične škole u Čađavici sa proizvodima zadruge. Učenici su prodavali ukrasne magnete, ručno oslikane šalice i zdjelice, te multifunkcionalne jastučiće (držač daljinskog upravljača/mobitela, jastuk i taktilna igračka za bebe i malu djecu) nazvane ”Čađavičke sovice”.

U sklopu aktivnosti, već tradicionalno, učenici predmetne nastave u pratnji svojih učitelja, pješačili su od Matične škole u Čađavici do Područne škole Ilmin Dvor. Tamo ih je dočekalo osvježenje, a nakon toga rekreacija (nogomet, badminton…). Učenici razredne nastave prošetali su do mjesnog parka, poigrali se na ljuljačkama i klackalicama, te se vratili u školu.

(www.icv.hr, adf, OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica, kž)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content