Podignuta optužnica protiv 25-godišnjeg Turčina iz Pitomače zbog nasilja u obitelji i prijetnji

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je krajem lipnja 2022. godine podiglo optužnicu protiv turskog državljanina (25) zbog počinjenog kaznenog djela nasilja u obitelji i dva kaznena djela prijetnje. 

– Okrivljenog 25-godišnjaka se optužnicom tereti da je od 2. rujna 2021. do 5. svibnja 2022. na području Pitomače, u cilju da obezvrijedi kao osobu svoju suprugu (27), učestalo ju vrijeđao pogrdnim riječima te da je krajem rujna i početkom listopada 2021. godine fizički nasrtao na nju. Tereti ga se da je u jutarnjim satima 10. travnja 2022. uništio inventar u kući i da je u poslijepodnevnim satima 13. travnja 2022., nakon što je prethodno uzeo sve ključeve od stana, zaključao suprugu u stanu, a potom po povratku u stan bio fizički nasilan prema njoj i ozlijedio ju – stoji u izvješću DORH-a. 

Tereti ga se i da je 30. travnja 2022., nakon prethodnog verbalnog sukoba, svojim postupanjem doveo oštećenicu u ponižavajući položaj pri čemu je ona trpjela strah i nasilje te je povrijedio njeno dostojanstvo.

– Okrivljenika se tereti da je točno neutvrđenog dana, oko 20. travnja 2022., na području Pitomače, u nakani da ustraši roditelje svoje supruge, rekao supruzi prijeteće riječi koje je ona 5. svibnja 2022. prenijela svojim roditeljima, a koje su potom kod njih izazvale osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost – kažu iz DORH-a. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content