Pored najznačajnijeg drveta u Slatini započeo je Eko projekt Društva naša djeca Slatina- Ekologično kroz igru

Pored najznačajnijeg drveta u Slatini započeo je Eko projekt Društva naša djeca Slatina-Ekologično kroz igru.

Uz vrijedne volonterke i koordinatoricu projekta Tamaru Dorić, djecu je dočekala i pozdravila posebna gošća, rukovoditeljicaOdjela za ekologiju UŠP Slatina Nataša Rap.

Kroz poticajna pitanja predstavila je djeci svoje zanimanje i važnost drveća za naš planet,a djeca su je iznenadila svojim znanjem o ekologiji.

20220701_010032– Saznali smo što je sve potrebno biljkama da narastu velike, a zatim samo i naučili kako posaditi ljekovito, začinsko i ukrasno bilje koje će krasiti naš prostor. Cvjetare su djeca oslikala pronalazeći motive u prirodi oko sebe uživajući u hladu Sekvoje. Tijekom narednog perioda djece će imati priliku voditi brigu o svojim biljkama i promatrati njihov razvoj- istaknuli te otkrili kako su nastavili radionicu.

– Radionicu smo nastavili kroz tjelesne i glazbene aktivnosti uz glazbene eko štapiće uz koje smo,osim Eko himne ,naučili što je ekološka održivost i kako je puno korisnih stvari upravo u prirodi oko nas. Suradnja sa UŠP i Odjelom za ekologiju nastavit će se kroz daljnje edukacije, radionice, donaciju i sadnju stabala. Kako se sve tijekom naše eko radionice vrtilo oko drveća i bilja, djeca i volonteri osvježili su se nakon što su na cjedilima zavrtili limune od kojih je nastala najbolja limunada na svijetu. Stihovi naše Eko himne kažu: Eko, eko, ekologija, to je naša filozofija, eko, eko, ekologija, nek nam zemlja bude zdravija!- dodali su i zaključili.

20220701_011509– Ekolozi iz Dječjeg kutića žele da ekologija postane i vaša životna filozofija i da se ugledate na ove predivne mlade ekologe, njihove roditelje i volontere i uživate u ljepoti prirode koja nas okružuje i u hladu drveća, možda baš djeci omiljene Sekvoje- zaključili su.

(www.icv.hr, Društvo naša djeca Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content