Sedmom smotrom folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati” zaključena proslava Dana općine Čađavica

Sedmom smotrom folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”, koja je održana u nedjelju, 3. srpnja pod velikim šatorom na nogometnom igralištu u Čađavici, zatvoreni su Dani općine Čađavica i proslava blagdana sv. Petra, zaštitnika općine.

Okupljanje sudionika 7. smotre folklora započelo u čađavačkom Mjesnom domu, da bi se potom folkloraši uz pjesmu kroz Čađavicu zaputili na igralište. Sve nazočne prije nastupa folkloraša pozdravio je načelnik Mirko Rončević, a smotru je otvorila saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Program, na kojemu su nastupila kulturno-umjetnička društva “Podravina Čađavica”, “Sarvaš” iz Sarvaša, “Dugo Selo” Dugo Selo Lukačko, te Udruga žena Josipovo i Ženski pjevački zbor “Korijeni” iz mađarskih Martinaca, vodio je poznati voditelj Branko Uvodić.

m_IMG_4805

Folkloraši su se u skoro dvosatnom programu velikom broju gledatelja predstavili sa svojim pjesmama, plesovima i koreografijama, a održan je i izbor za najljepše nošeno narodno ruho. Prijavile su se tri žene u svojim autohtonim nošnjama, Sandra Sokačić iz KUD-a “Podravina”, Ljiljana Han iz KUD-a “Dugo Selo” i Marijana Suhić iz KUD-a “Sarvaš”, a titulu za najljepše nošeno ruho ponijela je Marijana Suhić. Prigodan poklon nositeljici najljepše nošnje uručila je predsjednica KUD-a domaćina, “Podravina” Čađavica, Valentina Predrevac.

Na samom kraju smotre, načelnik Rončević svim je predstavnicima folklornih skupina, zajedno sa saborskom zastupnicom Vesnom Bedeković i predsjednicom KUD-a “Podravina” Valentinom Predrevac, uručio prigodan poklon uz zahvalu na sudjelovanju.

m_IMG_4802

– Poslije dvije godine, u kojima nismo mogli organizirati našu smotru folklora zbog pandemije koronavirusa i svih onih epidemioloških mjera, evo ove smo to konačno dočekali. Zahvaljujem se svim folklorašima koji su nas razveselili predivnim nastupima, zahvaljujem se i svima vama koji ste došli pogledati što su pripremili – zaključio je načelnik Rončević.

Uoči 7. Smotre folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”, gledateljima su se pjesmama, recitacijama i plesnim točkama predstavili polaznici Dječjeg vrtića “Lipa” Čađavica.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content