U Gradskoj vijećnici Grada Našica održan je drugi po redu projekt Doručak s gradonačelnikom na kojem se okupio velik broj mladih i predstavnika udruga mladih

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održan je drugi po redu projekt Doručak s gradonačelnikom na kojem se okupio velik broj mladih i predstavnika udruga mladih. Ideja je to Savjeta mladih Grada Našica s ciljem povezivanja mladih s izvršnim tijelom.

Dobrodošlicu im je poželio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba koji je spremno odgovorio na sva postavljena pitanja. Doručku su prisustvovali, gradski vijećnici Ljerka Ćorković i Marin Knežević, predsjednik Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske Josip Jagodar i predsjednik Savjeta mladih Osječko-Baranjske županije Domagoj Ćorić koji su mladima poručili da budu kreativni, proaktivni i ne odustaju od svojih želja.

– Zahvaljujemo se svim mladima na konstruktivnim prijedlozima za poboljšanje kvalitete života mladih na području Grada Našica- poručili su.

Na događaju je istaknuto da je Našice grad primjer pristupačnosti i suradnje izvršne i predstavničke vlasti sa mladima, a to su potvrdili i rezultati anonimne ankete u kojima je gradonačelnikova dostupnost ocjenjena sa odličan. U anketi su okupljeni iznijeli i svoja mišljenja o trenutnom stanju u gradu, koje je ocjenjeno u većini sa najboljom ocjenom, a kao probleme istaknuli su teško zapošljavanje i stambeno pitanje.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je da Grad osigurava potrebne potpore za poduzetnike koji će u budućnosti otvarati radna mjesta, kao i činjenicu da se na području Našica traže samo određena zanimanja, koja itekako mogu osigurati kvalitetan život. Što se tiče stambenog pitanja istaknuo je POS stanove, kao i privatne investitore, te činjenicu da će za nekoliko godina na tržištu biti stotinjak stanova. Osvrnuo se i na osiguravanje građevinskih zemljišta koja će mladima biti ponuđena po posebnim uvjetima.

(www.icv.hr, nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content