U Osijek stižu Boltovi romobili četvrte generacije: U samo godinu dana korisnici po gradu prešli 500 tisuća kilometara

Romobili četvrte generacije stižu u Osijek, a biti će raspoređeni na 21 lokaciju, isto kao i do sad, ali će se povećati operativno područje.

Naime, Grad Osijek i tvrtka Bolt, vodeća europska platforma za pružanje prijevoza na zahtjev, najavili su službeno proširenje flote Boltovih električnih romobila u Osijeku. U samo godinu dana, tijekom pilot projekt najma električnih romobila s flotom od 200 Bolt električnih romobila, građani Osijeka prošli više od 500.000 kilometara.

Stoga će dosadašnja osječka flota od 200 Bolt električnih romobila biti dvostruko povećana, na čak 525 romobila četvrte generacije.

– Nakon godinu dana Bolta u Osijeku, iznimno mi je drago što svjedočimo pozitivnim rezultatima ovog pilot projekta. Građani Grada Osijeka su prepoznali dobrobit alternativne i ekološki prihvatljive vožnje e-romobilima pa je tijekom ovih godinu dana ostvareno oko 500.000 prijeđenih kilometara Boltovim e-romobilima, čime je u značajnoj mjeri smanjena emisija ugljičnog dioksida.U svibnju smo raspisali Javni poziv za prikupljanje ponuda pružanja usluge iznajmljivanja e- romobila na području Grada Osijeka u kojem nismo ograničili broj električnih romobila jer je protekla godina pokazala da postojeći broj nije dovoljan- Zahvaljujemo ovim putem tvrtki Bolt na vrlo uspješnoj suradnji, a također i našim sugrađanima što pravilno koriste e-romobile, doprinose smanjenju zagađenja okoliša te rasterećuju prometne gužve u gradu – poručio je zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin dodavši kako je novi ugovor s tvtkom Bolt potpisan na godinu dana.

Ivan Begović, Country manager za mikromobilnost Bolt Hrvatska i Slovenija, istaknuo je zadovoljstvo suradnjom s Gradom Osijekom koji im je u posljednjih godinu dana pružio svesrdnu podršku na tom projektu te ujedno i zahvalio svim građanima Osijeka koji pravilno koriste romobile jer je Osijek grad u kojem je bilo najmanje situacija s nepravilnim parkingom ili nepravilnim korištenjem romobila.

– Posljednjih osam godina u fokusu nam je misija da učinimo prijevoz u urbanim sredinama održivijim, ekonomičnijim te ekološki prihvatljivijim. Naše prepoznatljive zelene električne romobile koriste u preko 200 gradova u svijetu – na ulicama hrvatskih gradova s ovim proširenjem u Osijeku tako će ih biti 1525- najavio je.

Podsjetimo, Boltova usluga najma električnih romobila je sigurna, cjenovno pristupačna i učinkovita alternativa prijevozu automobilima. Romobil se otključava skeniranjem QR koda na upravljaču vozila, a prije prve upotrebe, aplikacija će korisniku prikazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje Bolt romobila čemu se u Boltu pridaje posebna pozornost. Kako bi ukazali vozačima kako pravilno parkirati romobil, Bolt je pripremio i posebne savjete pod nazivom Umijeće parkiranja kojima se korisnicima savjetuje korištenje označenih zona, adekvatno odlaganje romobila na mjestu gdje će ga drugi korisnici lakše pronaći te parkiranje na ravnoj površini.

Korisnici romobile mogu voziti i parkirati gotovo u cijelom operativnom području Osijeka, osim u zonama u kojima je parkiranje onemogućeno. Bolt je u suradnji s Allianzom pokrenuo i program osiguranja vozača romobila, a uz Dan sigurne vožnje i edukacije o pravilnom korištenju romobila, Bolt je u samu aplikaciju uveo Alate za sigurnost čime se dodatno pridonosi sigurnosti na cestama i naglašava poštivanje svih sudionika u prometu.

Također, Bolt intenzivno promiče i odgovornu vožnju koja podrazumijeva sedam jednostavnih koraka te Drunk driving sigurnosnu značajku koja sprječava vožnju pod utjecajem alkohola, a uključuje se u noćnim terminima kad je veća koincidencija takvih slučajeva.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content