U susretu punom preokreta Dinamo došao do pobjede te se nakon 11 godina vratio u društvo županijskih prvoligaša

Dinamo iz Kapela Dvora na uzvratni susret kvalifikacija za popunu 1. županijske lige u Novu Bukovicu doputovao je s kapitalom od dva zgoditka, dok u redovima domaćeg Zrinskog zbog tri žuta kartona nisu mogli istrčati standardni prvotimci Tomislav Kurtić i Mihael Topolovec.

Na samom početku utakmice prednost gostujućeg sastava mogla je biti povećana i postati gotovo nedostižna. U trećoj minuti domaća obrana napravila je prekršaj nad Mirkom Iličićem u kaznenom prostoru. Sudac Nikola Kristić pokazao je na bijelu točku, loptu je uzeo prvi strijelac gostujuće momčadi Stjepan Rajnović, ali je visoko prepucao domaća vrata.

DSC_4242Nakon toga gosti kao da su ušli u crnu rupu. Domaća momčad agresivnom igrom pritisnula je gostujuće nogometaše gotovo u šesnaesterac. U dva navrata se tresla greda gostujućeg vratara Antuna Ponikvara, obrana je bila nesigurna, a zgoditak je “visio u zraku”.

U 16. minuti nakon proboja s boka iskusni igrač Zrinskog Danijel Podmanicki iz gužve pogađa gostujuću mrežu. Samo tri minute kasnije udarcem s dvadesetak metara Božo Rivić postiže drugi zgoditak za Zrinski. U gledalištu je zavladalo oduševljenje, dostignuti je zaostatak iz Kapela Dvora i gosti su “bili na konopcima”.

Međutim odličnom Mirku Iličiću bila je dovoljna samo jedna minuta da nakon brze kontre postigne zgoditak za Dinamo. Nakon još dvije minute igre u jednoj gužvi pred domaćim vratima lopta se nezgodno odbila od leđa domaćeg vratara Benjamina Jozinga i završila ju mrežu za 2:2.

Gosti sve više preuzimaju konce igre u svoje ruke i dominiraju terenom. Plod takove igre bio je zgoditak Renea Prugovečkog u 41. minuti za gostujuću prednost 3:2 s kojom se otišlo na odmor.

DSC_4261Sudac Nikola Kristić bez većih problema smiro je “čarke” među igračima u 30. minuti “nagradivši” najrječitije Domagoja Pavlića u domaćim i Antuna Ponikvara u gostujućim redovima žutim kartonima.

U drugom dijelu intenzitet igre se malo primirio. Najveću prigodu imao je Mirko Iličić kada se u 62. minuti našao sam pred domaćim vratarom Jozingom, ali je pogodio vratnicu. Domaći su u nekoliko navrata pokušali doći do trećeg zgoditka, ali bez uspjeha.

Posljednjim zviždukom suca Nikole Kristića počela je proslava gostujućih igrača i navijača, čiji se klub nakon 11 godina vratio u društvo županijskih prvoligaša.

– Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi i prolasku u 1. županijsku ligu. Dečki su u ove dvije utakmice bili bolji, a mi nismo prošli bez ispaljenog metka. Žao mi je što dva ključna igrača, Kurtić i Topolovec, nisu mogla igrati zbog žutih kartona. S njima bi utakmica bila puno sadržajnija. Danas smo igrali malo otvorenije, dok su se gosti povukli, utakmica je bila lijepa za publiku, a s pojačanim sastavom u idućoj sezoni cilj nam je ulazak u 1. županijsku ligu. Ovo nam je bila mogućnost ranije ulaska, ali nismo uspjeli. Nismo bili pravi u prvoj utakmici i to je razlog našeg neiskorištavanja te prilike- rezimirao je trener Zrinskog Jovica Beneš.

IMG_1280Gostujući trener Andrejas Černeli, usprkos pobjedi i proslavi, bio je hladne glave.

– Na početku kod kaznenog udarca naš najbolji strijelac očito nije bio koncentriran. Ne mogu mu ništa zamjeriti, jer su nas njegovi zgodici i doveli do ovoga. Ekipa je pala u nekakav šok. Gubili smo 2:0, ali hvala Bogu i njima vratili, smo se i došli do pobjede. Vraćamo se u 1. županijsku ligu. Idemo dalje ostvariti pozitivan rezultat. Za to se trebamo pojačati, nešto smo već realizirali. Dovest ćemo tri – četiri igrača i krećemo u nove pobjede. Neki igrači su nam otišli i zahvaljujem im se na dosadašnjoj igri za Dinamo- ispričao je trener Dinama Andrejas Černeli.

Zrinski Nova Bukovica – Dinamo Kapela Dvor 2:3
Igrač utakmice: Mirko Iličić

(www.icv.hr, mš, foto: A.F. Youssef, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content