Uslijed visokih temperatura zapalio se otpad na osječkom odlagalištu: Požar u Kopačkom ritu izazvalo odbacivanje gorive tvari

Dva dana zaredom gorio je Park prirode Kopački rit, a onda je sinoć (četvrtak) Osječane iznenadio još jedan požar, ali ovaj put u samom gradu. Uslijed visokih temperatira zapalio se otpad na odlagalištu Lončarica Velika.

Osječki vatrogasci, za koje ovih dana nema odmora, odmah su reagirali i izašli na teren a u pomoć su im priskočili i djelatnici Unikoma koji su bagerima zatrpavali opožareno područje.

– Dana 21. srpnja 2022. oko 20 sati došlo je do samozapaljenja dijela odlagališta otpada Lončarica Velika, na površini cca 200 četvornih metara, a uslijed visokih temperatura zraka.
Brzom intervencijom djelatnika Unikoma i Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka požar je saniran u roku od pola sata. Materijalne štete nema- priopćili su iz gradske komunalne tvrtke.

Djelatnici Unikoma ostali su dežurati cijelu noć, a i dalje će biti organizirana pojačana dežurstva na požarištu kako ne bi došlo do mogućeg ponovnog zapaljenja.

Iz PU osječko-baranjske ujedno su pristigli rezultati očevida na Laništu, dijelu Kopačkog rita gdje je i jučer gorjelo, a policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrdili su da je uzrok požara odbacivanje gorive tvari.

(www.icv.hr, tj, foto: PU osječko-baranjska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content