Doznajte tko ispunjava uvjete za dodjelu županijske stipendije za deficitarna zanimanja

Uz predsjedanje pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martine Bunić održana je sjednica Povjerenstva za dodjelu stipendije Virovitičko-podravske županije na kojoj se, između ostalog, govorilo o utvrđivanje liste kandidata prijavljenih na Javni natječaj za dodjelu stipendije Virovitičko-podravske županije za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva u školskoj 2022./2023. godini.

Ove godine deficitarna zanimanja su: drvodjeljski tehničar dizajner, instalater grijanja i klimatizacije, stolar, strojobravar, vodoinstalater, krojač i CNC operater. Prema navedenom ukupno osmero srednjoškolaca ispunjava uvjete propisane natječajem, odnosno za mjesečnu županijsku stipendiju koja iznosi 500 kuna, a prijedlog liste možete vidjeti OVDJE

Osim navedenih, predloženih osmero, Virovitičko-podravska županija već stipendira 46 srednjoškolaca, pa će tako, nakon potpisivanja novih ugovora, broj stipendija za deficitarna srednjoškolska zanimanja biti 54. Oni će dobivati stipendiju od 500 kuna, deset mjeseci godišnje. U proračunu Virovitičko-podravske županije za srednjoškolske stipendije osigurano je ukupno 230.000 kuna.
Uz srednjoškolske stipendije Virovitičko-podravska županija u proračunu ima osigurana sredstva i za visokoškolske stipendije kojih je trenutno 47 i za što se na godišnjoj razini izdvaja 451.200 kuna.

(vpz.hr Foto: T. Vranek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content