KUD “Podravka” iz Starogradačkog Marofa organizirala 25. smotru folklora: Četvrt stoljeća očuvanja tradicije

U domaćinstvu Kulturno-umjetničkog društva “Podravka” iz Starogradačkog Marofa danas (subota) je održana tradicionalna 25. smotra folklora, a koja je zbog loših vremenskih uvjeta održana u Društvenom domu u Starom Gracu.

Na ovogodišnjoj smotri folklora prisustvovao je predsjednik Mjesnog odbora Starogadačkog Marofa Zdravko Sesvečan te saborska zastupnica Vesna Bedeković koja je svečano otvorila ovu smotru.

– Stjecajem okolnosti danas smo u Starom Gracu zbog vremenskih uvjeta, ali i našeg Društvenog doma u Starogradačkom Marofu koji je pri samome kraju. Čeka se tehnički pregled i sigurno da će sljedeće godine 26. smotra folklora biti održana u novom Društvenom domu. Ovo je 25. smotra folklora koja je stvarno jedva velika brojka, duboki naklon i svaka čast za domaćina Starogadački Marof – rekla je saborska zastupnica Vesna Bedeković te svečano otvorila Smotru folklora.

Svojim nastupom smotru su otvorili domaćini KUD “Podravka” i njihovi tamburaši, spletom pjesama i kola svojeg sela. Slijedili su brojni, razigrani i vrlo raspjevani gosti: KUD „Graničar“ Okrugljača, Udruga žena Dinjevac, HFD „Sesvečice“ Podravske Sesvete, KUD „Seljačka sloga“ Stara Brezovica i KUD Šandrovac koji je na kraju izveo predstavu.

Na samom kraju Smotre prisutnima se obratila i predsjednica Kulturno-umjetničkog društva „Podravka“ Starogradački Marof Željkica Mihoković.

– Društvo djeluje već 25 godina i zahvaljujem svim članicama i članovima koji samnom njeguju našu tradiciju. Danas mi je srce puno jer smo se okupili u ovolikom broju i obilježili ovih 25 godina. Ovo veselje koje nas veže i ljubav prema folkloru je nešto što nas drži. Nadam se da ćemo još toliko proživjeti i čuvati našu tradiciju i dalje – rekla je predsjednica Udruge Željkica Mihoković.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)


 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content