Ljetna završnica uz treću Osječku ljetnu noć: Pravi plesni spektakl uz najbolje plesače Hrvatske

Premda nam polako izmiče iz ruku, ljetu u Osijeku još nije došao kraj. Kao prigodnu završnicu bogatog programa u gradu na Dravi koji je obilježio sezonu, Osijek je dočekao posljednju ovogodišnju Osječku ljetnu noć. Omiljeni ljetni gradski party ovog se mjeseca održava u subotu 27. kolovoza 2022. i to na već poznatim lokacijama poput Promenade, glavnog trga Ante Starčevića i Trga Slobode, a ovoga puta biti će u znaku plesa i žive glazbe- ističu iz Turističke zajednice Grada Osijeka.

Osječke ljetne noći u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka već tradicionalno posljednje subote lipnja, srpnja i kolovoza oživljavaju ulice, trgove, prolaze i riječnu šetnicu Osijeka večernjim plesom, glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prigodnom za različite uzraste.

Kao i prethodnih, i ovoga puta će Osječka ljetna noć obogatiti Promenadu ponudom lokalnih obrtnika, ali i ponudom osječkih vinara u vremenu od 19 do 23 sata. Šetnju i razgledavanje uljepšat će živa glazba za koju će se pobrinuti glazbeni duo Dora Vestić & Josip Horvat.

Istovremeno će se na Trgu Slobode odvijati interaktivni nastup i radionica Osječkog puhačkog orkestra.
Naime, neradi se o klasičnom koncertu već interaktivnom nastupu koji je ujedno i radionica za djecu koja bi željela upoznati, zasvirati, nacrtati ili obojati puhačke instrumente te tako probuditi u sebi malene glazbenike i glazbenice.

U Prolazu Franje Krežme, za ljubitelje tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka, dok će se na Trgu dr. Ante Starčevića, od 20.30 do 22.30 sati odvijati pravi plesni spektakl uz najbolje plesače Hrvatske.

-Priuštite si nezaboravnu večer vrhunskog plesa i žive glazbe uz osječki Plesni studio Shine, Športsko plesnu udrugu Feniks, Plesni klub Petrinia iz Petrinje i mladog pjevača Marina Bulića. Plesna večer započeti će uz nastup Junior grupe plesnog studija Shine s isječkom iz predstave USKE ULICE iz plesnog kreativnog kampa, nakon kojih će slijediti plesna škola i nastup Športsko plesne udruge Feniks. U narednih 2 sata, Osječane i posjetitelje oduševit će najbolji plesači Hrvatske u latino-američkim i standardnim plesovima Plesnog kluba Petrinia iz Petrinje, skupina Stage Control. Plesne izvedbe izmjenjivati će se sa glazbenim nastupom mladog osječkog pjevača Marina Bulića. Nakon vrhunskih nastupa 4 para, posjetitelji će i sami moći naučiti plesati uz vrhunske plesače Hrvatske- pozivaju organizatori posljednje ovogodišnje Ljetne noći.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content