OPĆINA SOPJE Potpisan ugovor za izgradnju pomoćnog igrališta s umjetnom travom i pratećim sadržajima

Danas (ponedjeljak) je u prostorima Općine Sopje potpisan ugovor o izgradnji pomoćnog igrališta s umjetom travom i pratećim sadržajima. To je još jedan projekt Općine koji je sufinanciran putem jednoga od dostupnih natječaja, a ovoga puta riječ je o Ministarstvu sporta i turizma.

Iznos odobrenog sufinanciranja je 327.608,70 kuna, a ukupna vrijednost projekta nakon provedenog natječaja iznosi 624.394,75 kuna. Ostatak je osiguran u proračunu Općine Sopje.

Izvođač radova na navedenom projektu je tvrtka Edel sport d.o.o. iz Zagreba s rokom izvođenja do 20. prosinca 2022. godine.

– Iako je zadani rok 20. prosinac ove godine, vjerujemo da ćemo u suradnji s našim partnerima i zaposlenicima ovaj projekt realizirati puno ranije. Naše projekcije su, ako nas vrijeme posluži, do kraja rujna. Imali smo već prilike realizirati projekte koji su financirani putem Ministarstva turizma i sporta, imamo dovoljno iskustva i kapaciteta pošto smo specijalizirani za projekte ove vrste, te vjerujemo da ćemo u općini Sopje izgraditi jedan prepoznatljiv i moderan kompleks – izjavio je direktor Edel sporta Igor Gavranović.

– Zadovoljstvo mi je bilo danas potpisati ugovor za jedan ovako zanimljiv i uzbudljiv projekt. Dugo smo čekali ovaj trenutak i prije svega zahvaljujem Ministarstvu sporta i turizma što je prepoznao potrebe naše općine i odobrio sufinanciranje za multifunkcionalno igralište. Teren koji će se izgraditi bit će prilagodljiv za nekoliko sportova, pored terena će se izgraditi manje tribine, postaviti zaštitna panel ograda, te ugraditi četiri rasvjetna stupa sa rasvjetom. Vjerujem da će ovaj manji, dinamičniji teren biti zanimljiv ne samo ”redovnim” sportašima, već i onima koji su imali veliku želju zaigrati neki od sportova, ali nisu imali adekvatan i moderan prostor za to. Drago mi je da Edel sport d.o.o. ima iskustva u realizaciji ovakvih projekata, jer je ovo netipičan projekt za našu općinu i po prvi puta radimo ovakvo igralište. Još veće je zadovoljstvo što se radove nastoji što prije realizirati, jer vjerujem da će teren koristiti svrsi i da će se do kraja godine još maksimalno koristiti – rekao je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

(www.icv.hr, adf; Općina Sopje)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content