ROKOVO 2022. Planinari šetnjom i druženjem otkrivali čari Bilogore

Treći je dan Rokova, a prekrasno vrijeme mnogi su iskoristili da umjesto na asfaltu i u zatvorenom nedjelju provedu u prirodi. Obroncima Bilogore tako su ih proveli članovi HPD-a Papuk. “Papukovci”, naime, susretom i šetnjom svake godine daju obol proslavi Dana grada Virovitice, a ovaj put okupili su više od 20 zaljubljenika u šumu, jezera, svjež zrak i šetnju. 

-Danas smo prošli jednostavniju trasu u dužini od desetak kilometara kroz 1. ribnjak, dio Poučne i Planinarske staze, uz Paulov izvor te kroz bilogorsku šumu.

foto: M. Ripli, HPD Papuk

Bilo je tu smijeha, uživanja u pogledima iz jednog drugačijeg kuta, a najčešći upiti iskusnim planinarima bili su o vremenu za ručak. Stazom su ih vodili iskusni članovi planinarskog društva, a brigu o sigurnosti tijekom šetnje vodila su dva pripadnika HGSS stanice Orahovica – rekao je Mario Ripli, predsjednik Društva. 

Uz članove HPD-a Papuk i građane, šetnji su se pridružili i kolege planinari iz Koprivnice, kaže. Kako su svoju šetnju proveli planinari, provjerite na fotografijama. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Ripli, HDP Papuk) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content