ROKOVO 2022. Proglašeni dobitnici foto natječaja Knjižnice i čitaonice Virovitica

U povodu Rokova te festivala knjige Viroliber, danas (subota) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica prezentacijom fotografija, proglašenjem i nagrađivanjem najboljih, završen foto natječaj knjižnice. Na natječaj, čija je tema bila „Tvoj virovitički svemir“, priliku da se odazovu i kroz jednu fotografiju „ispričaju“ što je njihov „virovitički svemir“ imali su fotografi amateri između 10 i 25 godina.

Kako je otkrila viša knjižničarka Silvija Perić, stručni žiri, koji su činili djelatnici virovitičke knjižnice, pred sobom nije imao nimalo lak zadatak.

– Iako nam je cijelo ovogodišnje Rokovo povezano sa svemirom, tema nije bila isključivo vezana za svemir kao takav, već smo molili mlade da na svoj način opišu što za njih znači svemir. Je li to svemirsko prostranstvo, neki neotkriveni svijet, galaksija i planeti ili neko njihovo okruženje koje ih veseli. Pristigli su zaista krasni radovi, vezani za prijateljstvo, zelenilo, noćne šetnje po gradu, što nas zaista veseli – istaknula je S. Perić, koja je s ravnateljem knjižnice Robertom Fritzom najbolje plasiranima, kao i ostalim sudionicima, uručila prigodne nagrade.

viber image 2022 08 13 10 10 52 266

Tako je treće mjesto s fotografijom „Zeleni svemir“ osvojila Eva Duršot, drugo mjesto osvojio je Luka Sudar s fotografijom „Mliječna staza u mom dvorištu“, a prvo mjesto pripalo je Janu Duršotu i njegovoj fotografiji pod nazivom „Košarkaški svemir“.

(www.icv.hr, eat; foto: E. Aragović Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content