ROKOVO 2022. Slatinski “Klen” pobjednik 31. županijskog ribolovnog Memorijala “Kup Vinka Belobrka”, pojedinačno najbolji Goran Đerke

Svoj obol proslavi Dana grada Virovitice – Rokova, dali su i ribolovci ŠRU “Ođenica” koji su 31. put zaredom organizirali najveći županijski ribolovni Memorijal “Kup Vinka Belobrka”, u znak sjećanja na svog člana, virovitičkog branitelja koji je položio život na oltar domovine za vrijeme Domovinskog rata u Brusniku 1991. godine.

Tim povodom ŠRU “Ođenica” u suradnji s Gradom Virovitica, UDVDR – Ogranak Virovitica i Hrvatskim časničkim zborom Virovitica na prvom Virovitičkom ribnjaku organizirala je natjecanje u lovu ribe udicom na plovak na kojem je sudjelovalo trinaest ekipa iz Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

IMG_3477_1000x667

Prvo mjesto ekipno i prijelazni pehar osvojila je ekipa “Klen” Slatina, ispred ekipe “Peski” iz Đurđevca i domaćina ŠRU “Ođenica” iz Virovitice. Slijede “Toplica” Daruvar, “Udica” Grubišno Polje, “Podravka” Koprivnica, “Drava” Terezino Polje, “Linjak” Zdenci, “Slavonac” Lipik, “TVIN” Virovitica, “Brežnica” Suhopolje, UDVDR-a Virovitica i “Lendava” Špišić Bukovica.

U pojedinačnom plasmanu najbolji je bio Goran Đerke iz ekipe “Udica” Grubišno Polje, ispred Davora Marošija iz ekipe “Toplica” Daruvar te Ivana Rakocije iz ekipe “Ođenica” Virovitica.

IMG_3442_1000x667

Zahvalu svim natjecateljima na sudjelovanju izrazili su, uz dopredsjednika ŠRU “Ođenica” Valentina Grivića i voditelja natjecanja Marija Blažičevića, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, predsjednik UDVDR-a Ogranak Virovitica Vlado Paurić koji je i otvorio natjecanje, te predsjednik HČZ grada Virovitice Davor Špoljarić koji je nazočne upoznao s likom i dijelom hrvatskog viteza Vinka Belobrka i njegovih suboraca koji su stradali od agresorske ruke u prosincu 1991. godine u Brusniku.

Nagrade najuspješnijima uručili su gradski pročelnik Alen Bjelica, predsjednik UDVDR-a Virovitica Vlado Paurić, predsjednik HČZ Virovitica Davor Špoljarić, član HČZ Virovitica Mirko Petraš i sin pokojnog viteza Vinka Belobrka – Hrvoje, koji je i uručio prijelazni pehar pobjedničkoj ekipi na ovom 31. po redu Memorijalu.

IMG_3440

Prije početka natjecanja izaslanstvo je odalo počast na posljednjem počivalištu Vinka Belobrka i spomen obilježju poginulim Hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Virovitici.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content