Stanje u prometu: Najviše napuhao biciklist u Pitomači, a najveće prekoračenje brzine u Čađavačkom Lugu

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih je u tri pet osoba lakše ozlijeđeno, izvijestila je policija.

U čak pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja, a tri su naknadno pronađena. U dvije prometne nesreće sudionici su bili pod utjecajem alkohola, u jednoj oštećenik, a u drugoj počinitelj biciklist koji je napustio mjesto događaja, ali je naknadno pronađen.  

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 211 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 60 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja nekorištenja kacige, 1 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.10 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 42 godine koji je zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola u nedjelju, 21. kolovoza u 14.36 sati u mjestu Pitomača.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u utorak, 16. kolovoza u 04,38 sati u Čađavačkom Lugu kada je na dionici D34 u naselju na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja od 117 km/h osobnog automobila registarskih oznaka Njemačke.

Uhićene su dvije osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola, dok je jedna osoba zadržana. 

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska) 

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content